Judecătoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu, urmărite penal de DNA

Judecătoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu, urmărite penal de DNA

by February 13, 2014 0 comments

dinel-staicuJudecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă de la Curtea de Apel București și Veronica Cîrstoiu, fost magistrat la aceeași instanță, au fost puse sub urmărire penală de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului, după ce acestea au admis o contestație prin care au anulat o condamnare de șapte ani de închisoare a omului de afaceri Dinel Staicu.

DNA precizează, într-un comunicat de joi, că judecătoarele sunt urmărite penal pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea infractorului.

Potrivit sursei citate, cele trei au calitatea de suspect, iar urmărire penală se efectuează ca urmare a infirmării a rezoluţiei de scoatere de sub urmărire penală, dispusă de procurorii DNA la 7 august 2012, a redeschiderii şi a reluării urmăririi penale, apreciindu-se că soluţia adoptată iniţial în cauză este nelegală.

Urmărirea penală față de cele trei persoane menționate, având calitatea de suspect, se efectuează ca urmare a infirmării a rezoluției de scoatere de sub urmărire penală, dispusă de procurorii D.N.A la data de 7 august 2012, a redeschiderii și a reluării urmăririi penale, apreciindu-se că soluția adoptată inițial în cauză este nelegală.
Efectuarea urmăririi penale dispuse față de cele trei suspecte are în vedere existența unor date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în calitate de judecătoare la Curtea de Apel București, cele trei și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu prilejul emiterii deciziei penale nr. 381/22.02.2012. Decizia viza admiterea contestației în anulare depuse de NUȚU (fost STAICU) Dinel față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de 7 ani.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<