Procurorii DNA cer Parlamentului incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma

Procurorii DNA cer Parlamentului incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma

by February 11, 2014 0 comments

RAPORT DE ACTIVITATE - MINISTERUL PUBLIC - ICCJDirectia Nationala Anticoruptie a declansat, marti, procedurile pentru cererea incuviintarii parlamentare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, in dosarul incare este acuzat ca a cerut mita 1 milion de euro. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, este asteptat de procurori sa transmita cererea la Camera Deputatilor. Procurorul-sef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruta Kovesi, a transmis cererea și referatul întocmit de procurori, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților, încuviințarea arestării preventive a deputatului COSMA VLAD ALEXANDRU, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență (trei acte materiale), a informat DNA.

Procuririi DNA Pliesti sustin ca au probe din care rezulta “suspiciunea rezonabilă că inculpatul Cosma Vlad Alexandru ar fi săvârșit o infracțiune de corupție, în mod repetat, pe parcursul unui interval de timp însemnat și că ar fi primit sume semnificative de bani ce constituie obiectul infracțiunii investigate”.

“Modul și circumstanțele în care inculpatul ar săvârșit infracțiunea reținută în sarcina sa sunt de natură de a aduce atingere gravă unui climat economic și concurențial corect, de care trebuie să se bucure agenții economici participanți la efectuarea unor lucrări finanțate de la bugetul de stat”, isi motiveaza procurorii cererea.

“Funcțiile ocupate de inculpatul Cosma Vlad Alexandru potențează gradul de pericol social al faptelor de corupție săvârșite”, adauga anchetatorii.
In sustinerea arestarii preventive, procurorii invoca prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului si ale Constituției, potrivit carora masura se poate aplica “atunci când există motive verosimile” ca persoana in cauza a “săvârșit o infracțiune sau există motive temeinice de a se crede în posibilitatea săvârșirii unei noi infracțiuni, fiind necesară astfel pentru apărarea ordinii publice, a drepturilor și libertăților cetățenilor, desfășurarea în bune condiții a procesului penal”.

“Analiza acestei condiții în raport cu natura faptelor reținute în sarcina sa, persoana și conduita inculpatului, reacția opiniei publice și rezonanța faptelor, denotă că în speță sunt îndeplinite exigențele pentru a putea fi dispusă privarea de libertate”, conchide DNA in ceea ce il priveste pe Vlad Cosma.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.