Robert Cazanciuc: Procurorii au un mare grad de profesionalism, nu-i afecteaza spatiul public

Robert Cazanciuc: Procurorii au un mare grad de profesionalism, nu-i afecteaza spatiul public

by February 27, 2014 0 comments

robert-cazanciuc-604-liviu-adascalitei[1]Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat joi, raspunzand unei intrebari privind posibile interventii ale politicului in justitie, ca procurorii au un grad ridicat de maturitate si sunt profesionisti, iar declaratiile din spatiul public, politice sau de alta natura, n-ar trebui sa-i afecteze. Cazanciuc a spus ca in spatiul public “se fac tot felul de declaratii politice sau de alta natura”, dar procurorii nu trebuie sa isi faca probleme, intrucat activitatea lor este bazata pe lege si pe profesionalism, relateaza Mediafax.

“Discutam aici de procurori cu experienta, maturi, care, evident, nu se sperie de declaratiile publice. Sigur, te pot deranja, dar atata vreme cat activitatea este bazata pe lege si pe profesionalism, nu cred ca trebuie sa-si faca niciunul probleme. Avem, mai nou, si mecanisme legale foarte bine puse la punct, astfel ca nu exista niciun pericol concret real, ci doar un spatiu public romanesc care are zbuciumul lui”, a declarat Robert Cazanciuc, dupa ce a participat la prezentarea raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie pe 2013.

Intrebat cum comenteaza declaratia procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, privind bugetul alocal DNA in 2013, Cazanciuc a raspuns: “Domnul procuror general a vrut sa spuna ca DNA a primit bugetul de care avea nevoie raportat la importanta activitatii desfasurate. Daca avem un buget mai mare, inseamna ca avem actiuni prioritare pe care le sprijim. Am luat-o ca pe forma de sprijin”.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a spus ca bugetul alocat DNA in 2013 a reprezentat aproximativ 11 la suta din totalul distribuit la nivelul Ministerului Public.

“Este adevarat ca bugetul pentru anul 2013 a fost unul de criza, dar din totalul de 762 de milioane de lei alocate Ministerului Public, Directia a beneficiat de 86 de milioane, adica 11,4 la suta din totalul sumei, in conditiile in care in cadrul structurii isi desfasoara activitatea cinci la suta din procurorii Ministerului Public”, a spus Nitu.

Procurorul general a subliniat faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a functionat anul trecut cu o schema de personal incompleta, insa a aratat ca gradul de ocupare al posturilor de procurori a fost peste media totala a Ministerului Public.

“Mai mult, ati beneficiat de sprijinul a mai mult de un lucrator pe politie pentru fiecare procuror, de un specialist la circa trei procurori si de un grefier la un procuror, ceea ce este foarte departe de situatia din celelalte structuri ale Ministerului Public”, a precizat Tiberiu Nitu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.