Barack Obama a anuntat noi sanctiuni impotriva Rusiei. Inca 20 de persoane, declarate indezirabile

Barack Obama a anuntat noi sanctiuni impotriva Rusiei. Inca 20 de persoane, declarate indezirabile

by March 20, 2014 0 comments

Barack ObamaPresedintele Barack Obama a anuntat joi impunerea de sanctiuni impotriva a 20 noi responsabili rusi si a unei banci, Bank Rossiya, in semn de represalii fata de alipirea Crimeei la Rusia, amenintand totodata Moscova cu sanctiuni impotriva unor “sectoare cheie” ale economiei sale, scrie AFP. Presedintele SUA, intr-un scurt discurs sustinut la Casa Alba, a subliniat ca amenintarile ridicate de Rusia in sudul si estul Ucrainei reprezinta un risc serios de escaladare a crizei in regiune.

20 de persoane au fost adaugate la lista persoanelor sanctionate in cadrul crizei ucrainene, a precizat ulterior Departamentul Trezoreriei. 11 responsabili rusi sau pro-rusi din Ucraina fusesera sanctionati luni, avand inghetate averile din SUA.

Banca in discutie este “Bank Rossiya”
, prezentata de responsabilii americani ca fiind foarte apropiata de Kremlin, detinand averile membrilor anturajului presedintelui Vladimir Putin.

“Luam aceste masuri in cadrul reactiei la ceea ce Rusia a facut deja in Crimeea”, a explicat Obama.

El a agitat insa si spectrul unor sanctiuni asupra unor “sectoare cheie” ale economiei Rusiei daca Moscova nu isi schimba comportamentul.

Obama a subliniat ca sprijinul tarii sale fata de aliatii din NATO ramane de “neclintit”, mesaj care va fi transmis si in cadrul turneului pe care il va efectua in Europa incepand de luni, in Olanda, Belgia si Italia.

Liderul american a asigurat totodata ca “diplomatia continua intre SUA si Rusia” si ca Moscova poate inca rezolva criza printr-o “solutie diplomatica” cu autoritatile de la Kiev.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.