Băsescu a semnat decretul prin care Oprea devine ministru al Afacerilor Interne

Băsescu a semnat decretul prin care Oprea devine ministru al Afacerilor Interne

by March 5, 2014 0 comments

PSD - SEDINTAPreședintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din funcția de vicepremier, precum și pe cel de numire a acestuia ministru al Afacerilor Interne.”Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 5 martie, decretul prin care se ia act de demisia domnului Gabriel Oprea, viceprim-ministru, și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 5 martie a.c., decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului, ministru al Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea și se desemnează domnul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, ca viceprim-ministru interimar și prin care încetează efectele Decretului nr. 17/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 59 din 23 ianuarie 2014″, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că președintele UNPR, Gabriel Oprea, va deveni miercuri ministru de Interne printr-un decret semnat de șeful statului.

‘Până acceptă președintele decizia Parlamentului și îi numește pe toți miniștrii, să nu ne trezim că vineri nu mai există deloc ministru de Interne și avem o situație de urgență și nu are voie nimeni să semneze. Domnul Oprea o să preia funcția cu totul, nu doar ca interimar mâine, pentru că președintele pleacă după aceea din țară la Dublin. (…) Președintele va semna mâine un decret prin care domnul Oprea nu mai e ministru interimar, ci ministru plin’, declara șeful Guvernului.

Premierul Ponta și președintele Traian Băsescu au avut marți seară o scurtă întrevedere la Palatul Cotroceni, la finalul căreia șeful statului a afirmat că s-a convenit asupra unei soluții privind situația de la Ministerul Afacerilor Interne, unde la sfârșitul acestei săptămâni expiră interimatul lui Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea va depune jurământul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Interne, miercuri, de la ora 14,00, la Palatul Cotroceni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.