Corlățean negociază mai multe acorduri bilaterale la Kiev

Corlățean negociază mai multe acorduri bilaterale la Kiev

by March 10, 2014 0 comments

TITUS CORLATEAN - CONFERINTATrimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Ministrul de Externe Titus Corlățean își începe luni vizita la Kiev cu depunerea de flori în Piața Independenței din centrul capitalei Ucrainei, pe celebrul Euromaidan, în memoria cetățenilor ucraineni care și-au pierdut viața în timpul evenimentelor sângeroase din această țară din ultimele săptămâni.

După acest moment, șeful diplomației române va avea o întrevedere cu omologul său ucrainean Andrii Descița în urma căreia ar putea fi semnate mai multe acorduri între România și Ucraina.

După cum anunța Titus Corlățean, în discuție este acordul privind micul trafic de frontieră. Negocierile pentru acest acord au fost purtate intensiv în ultimele zile de o echipă de negociatori aflată la Kiev, dar mai existau, potrivit ministrului “unu, două puncte încă în suspensie, nefinalizate din negocieri anterioare cu fostul guvern ucrainean”.

“Va fi o decizie foarte importantă de sprijin din partea României. Libera circulație pe o fâșie de 30 până la 50 de km de o parte și de alta a frontierei, în mod gratuit, pe baza acelor permise pe care partea română le poate elibera”, declara la București Titus Corlățean.

Tot la nivel de discuții și negocieri este și deschiderea a două noi consulate — la Sighetu Marmației, unde există o comunitatea ucraineană numeroasă, iar celălalt în regiunea Transcarpatica din Ucraina.

În cursul după amiezii, Titus Corlățean va avea o întrevedere și cu președintele Olexandr Turcinov, dar și cu premierul Arseni Iațeniuc. Detaliile întrevederii urmează să fie fixate în cursul zilei de luni, având în vedere că Iațeniuc a anunțat că va întreprinde o vizită miercuri în Statele Unite ale Americii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.