Curtea de Apel : Liderul Garzii Maghiare, declarat indezirabil in Romania

Curtea de Apel : Liderul Garzii Maghiare, declarat indezirabil in Romania

by March 20, 2014 0 comments

Garda-maghiara-2[1]Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis joi ca seful organizatiei Garda Maghiara, Mikola Bela, este indezirabil, relateaza Agerpres. CAB a admis joi cererea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de declarare a acestuia ca indezirabil pe teritoriul Romaniei. Decizia poate fi atacata cu apel, insa este executorie. Conform legii, o persoana declarata indezirabila este escortata imediat la frontiera sau pana in tara de origine de catre personalul Oficiului Roman pentru Imigrari.

Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea patrunderii in Romania a patru cetateni maghiari pe o perioada de un an, a anuntat luni Monica Dajboc, purtator de cuvant al MAI.

Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizatiei Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, si Mikola Bela, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, fata de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucuresti in vederea declararii acestora ca indezirabili.

‘Referitor la aceste persoane exista indicii temeinice ca fac parte din structuri implicate in activitati de natura nationalist-extremista ce constituie riscuri la adresa ordinii publice si a securitatii nationale a Romaniei’, a spus oficialul MAI.

De asemenea, autoritatile romane au in vedere si alte persoane care desfasoara in mod sistematic pe teritoriul Romaniei astfel de actiuni care contravin normelor comunitare si legislatiei nationale.

‘Autoritatile romane sunt hotarate sa aplice cu fermitate legislatia in vigoare in toate cazurile in care cetatenii altor state prin declaratii publice sau alte actiuni incalca direct sau instiga la nerespectarea Constitutiei si legilor tarii’, a precizat Dajboc.

Masura anuntata de MAI a fost luata in baza legislatiei in vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre UE si legea referitoare la securitatea nationala a Romaniei 51/1991.

Decizia este adoptata cu scopul preintampinarii producerii unor evenimente care sa afecteze grav ordinea publica pe teritoriul Romaniei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.