Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile presedintelui CJ Prahova si ale fiului acestuia

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile presedintelui CJ Prahova si ale fiului acestuia

by March 11, 2014 0 comments

imagesCA6E7BXBProcurorii anticoruptie au pus sechestru asigurator pe bunurile imobile si pe conturile tuturor inculpatilor din dosarul de coruptie in care sunt urmariti penal presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma. Acesta din urma a contestat decizia in instanta. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, care ancheteaza dosarul de coruptie in care sunt urmariti penal presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, au instituit sechestru asigurator pe bunurile tuturor inculpatilor din acest dosar, a declarat, marti, pentru Mediafax, seful DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea.

Potrivit acestuia, masura a fost instituita asupra unor imobile si unor conturi bancare care apartin tuturor celor patru inculpati – Mircea Cosma, Vlad Cosma, Razvan Alexe si Daniel Alixandrescu, director al Directiei Patrimoniu din Consiliul Judetean Prahova.

Deputatul Vlad Cosma a contestat in instanta decizia procurorilor de a impune masura asiguratorie asupra bunurilor sale, procesul inregistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie urmand sa se judece miercuri. Vlad Cosma este singurul dintre cei patru inculpati care a contestat in instanta sechestrul asigurator.

Intre timp, Razvan Alexe, cel de la care a pornit dosarul de coruptie al lui Mircea si Vlad Cosma, a fost scos, luni seara, din arest preventiv si plasat in arest la domiciliul sau din Ploiesti, in urma unei decizii definitive a instantei supreme.

Alexe fusese arestat preventiv in luna noiembrie a anului trecut, dupa ce a fost reclamat la DNA de patronul unei firme de constructii si intretinere de drumuri care are contracte cu Consiliul Judetean Prahova si care l-a acuzat de trafic de influenta.

Instanta suprema a dispus, de asemenea, prelungirea duratei de arest la domiciliu pentru Daniel Alixandrescu, inculpat in acelasi dosar sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmarit penal sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu, iar fiul sau, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmarire penala pentru trafic de influenta, fiind acuzati de DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori in cauza.

“Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand ᅡcomisioaneleᅡ conform intelegerilor cu cei doi inculpati”, sustin procurorii DNA.

Camera Deputatilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma, urmare a unei cereri referitoare la incuviintarea arestarii preventive.

Mircea Cosma, in varsta de 68 de ani, se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<