Traian Basescu catre Victor Ponta: Daca veniti cu o alta structura a Guvernului, votati si un alt program de guvernare

Traian Basescu catre Victor Ponta: Daca veniti cu o alta structura a Guvernului, votati si un alt program de guvernare

by March 4, 2014 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMPresedintele Traian Basescu i-a transmis marti o scrisoare premierului Victor Ponta in care ii solicita sa masurile necesare “pentru instalarea noului Guvern cu respectarea procedurilor constitutionale”, atragandu-i atentia ca anterior aprobarii de catre Parlament a propunerii de modificare a structurii si compozitiei politice a Guvernului, este necesara aprobarea unui nou program de guvernare in raport cu noua componenta politica, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Presedintie. Seful statului l-a avertizat pe premier ca, daca solicita aprobarea Parlamentului pentru noua structura, mentinand totodata programul cu care a fost investit Guvernul USL, consimte la delegitimarea Guvernului.

  • Comunicatul Administratiei Prezidentiale

Domnului Victor-Viorel Ponta,
Prim-ministru al Guvernului Romaniei

Avand in vedere ca in cursul zilei de astazi este programat votul Parlamentului pentru aprobarea remanierii guvernamentale, in calitate de Presedinte al Romaniei si in virtutea atributiei constitutionale de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice, in temeiul dispozitiilor Art. 80 alin. (2) din Constitutia Romaniei, va solicit sa luati masurile necesare pentru instalarea noului Guvern cu respectarea procedurilor constitutionale.

Astfel, anterior aprobarii de catre Parlamentul Romaniei a propunerii dumneavoastra de modificare a structurii si compozitiei politice a Guvernului, este necesar sa solicitati aprobarea Parlamentului pentru un nou program de guvernare in raport cu noua componenta politica.

In urma intelegerilor politice pe care le-ati parafat, noul Guvern este sustinut de Partidul Social Democrat, Partidul Conservator, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Minoritatile Nationale reprezentate in Parlamentul Romaniei. Noua configuratie este de natura a produce o fractura puternica a votului acordat de catre cetateni la alegerile din decembrie 2012, care cu o majoritate covarsitoare au incredintat Uniunii Social Liberale mandatul de a forma Guvernul.

Apreciez ca respectarea regulilor democratice si a normelor care instituie reguli procedurale constitutionale trebuie realizata intotdeauna cu buna-credinta, in spiritul unui comportament loial fata de Constitutie, dar si fata de votul exprimat democratic la alegerile parlamentare. In masura in care veti solicita aprobarea Parlamentului, mentinand programul cu care a fost investit Guvernul USL si care in prezent nu mai exista, consimtiti la delegitimarea Guvernului Romaniei.

Cu consideratie,

TRAIAN BASESCU

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.