Vladimir Putin refuza deocamdata sa raspunda Occidentului cu aceeasi moneda

Vladimir Putin refuza deocamdata sa raspunda Occidentului cu aceeasi moneda

by March 21, 2014 0 comments

putinMinistrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri ca sanctiunile internationale impuse asupra oficialilor si oamenilor de afaceri rusi in urma situatiei din Crimeea sunt “absolut incorecte” si vor crea bariere artificiale cu Vestul, relateaza Reuters. Pe de alta parte, presedintele Vladimir Putin a discutat despre sanctiunile internationale cu principalii oficiali rusi din zona securitatii si a declarat ulterior ca “deocamdata” Rusia se va abtine de la un raspuns. Vineri, UE si guvernul ucrainean interimar din Ucraina au semnat componenta politica de cooperare a acordului de asociere.

Ora 12.15: Lavrov: Tentativele de izolare a Rusiei reprezinta o “cale fara iesire”

Ora 11.45: Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ca Ucraina ar trebui sa returneze 11 miliarde de dolari Rusiei, in baza unui acord prin care Rusia oferea gaz ieftin si care va inceta sa fie valabil, relateaza RIA Novosti.

Medvedev a declarat ca acordurile de la Harkov in baza carora Rusia oferea gaz ieftin in schimbul inchirierii bazei navale de la Sevastopol din Crimeea vor putea fi denuntate, ceea ce ii ofera Rusiei dreptul sa ceara in instanta banii inapoi de la Ucraina.

Ulterior, Medvedev a declarat ca Ucraina ii datoareaza Rusiei in total 16 miliarde de dolari.

In plus, Ucraina datoreaza Rusiei alte 3 miliarde de dolari dintr-un imprumut recent in forma unor eurobonduri, iar alte 2 miliarde sunt datorate Gazpromului, a mai declarat el, potrivit agentiilor de stiri locale.

Ora 11.15: Camera superioara a Parlamentului de la Moscova a semnat tratatul prin care Crimeea devine parte a Rusiei.

Ora 11.12: UE si guvernul ucrainean interimar din Ucraina au semnat componenta politica de cooperare a acordului de asociere.

Ora 11.08: Putin: Rusia trebuie sa se abtina deocamdata de la a se razbuna pe sanctiunile impuse de SUA – RIA Novosti. “Cred ca ar trebui sa ne abtinem de la a lua masuri de raspuns deocamdata”, a spus Putin, citat de Interfax.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.