Criza din Ucraina: SUA pregatesc noi sanctiuni impotriva Rusiei. Sunt vizate persoane din anturajul lui Putin

Criza din Ucraina: SUA pregatesc noi sanctiuni impotriva Rusiei. Sunt vizate persoane din anturajul lui Putin

by April 28, 2014 0 comments

barack-obama1[1]Statele Unite si Uniunea Europeana urmeaza sa impuna noi sanctiuni inca de luni asupra companiilor si persoanelor apropiate de presedintele rus Vladimir Putin, din cauza crizei din Ucraina, scrie Bloomberg. “Vom cauta sa vizam oamenii care se afla in cercul lui de apropiati, care au un impact asupra economiei ruse”, a declarat la CBS un consilier de la Casa Alba. “Vom cauta sa urmam mai multi pasi si in ceea ce priveste exporturile de tehnologie inalta in industria apararii. Toate acestea vor avea un impact” a spus el.

Printre cei vizati s-ar putea numara si Igor Sechin, directorul companiei Rosneft si confident al lui Putin.

In plus, reprezentantii UE se intalnesc astazi pentru a extinde lista persoanelor vizate de inghetari ale bunurilor si activelor si interdictiilor de calatorie cu inca 15 nume.

De asemenea, directorii de la Gazprombank, a treia banca din Rusia, se pregatesc pentru sanctiuni.

Ora 10.45 AFP: Separatistii au preluat controlul primariei din Kostiantinivka, un oras de circa 80.000 de locuitori din estul Ucrainei )70 km nord de Donetsk). Circa 20 de barbati inarmati si cu uniforme nemarcate pazesc primaria. Pe cladire a fost arborat un drapel akl “republicii Donetsk”, iar militanti construiesc baricade.
Ora 11.00 Circa 30 de separatisti au preluat controlul si la sediul politiei din Kostiantinivka, informeaza ministrul de interne ucrainean (Reuters). “Au loc negocieri, nu stim ce solicitari au” a declarat purtatoarea de cuvant.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.