Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat la un an de puscarie pentru trafic de influenta

Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat la un an de puscarie pentru trafic de influenta

by April 28, 2014 0 comments

procuror-dna-exista-mai-multe-filiere-in-garda-financiara-care-stopeaza-controalele-89915[1]Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat definitiv luni de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de folosirea influentei de catre un om politic pentru a obtine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informeaza Agerpres. Un complet de cinci judecatori i-a respins apelul lui Gheorghe Coman si a mentinut decizia de condamnare data de un alt complet al instantei supreme pe 30 ianuarie 2014, dupa ce deputatul si-a recunoscut vinovatia.

De asemenea, instanta a respins si apelul DNA, procurorii solicitand trei ani de inchisoare cu executare.

Magistratii au mai dispus in cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei si plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al PC Buzau.

Coman a fost deferit justitiei pentru folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denuntator – in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau (care la nivel politic ‘ar reveni’ PC), diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

“Concret, inculpatul Coman i-a pretins denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata – administrata de un consilier al aceluiasi partid”, arata DNA intr-un comunicat.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citata mentiona ca acestea constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de Gheorghe Coman. In acest context, intre 12 – 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si suma de 3.140 lei.

In 27 decembrie 2013, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului Coman si la aceeasi data Serviciul Teritorial Ploiesti a propus Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala luarea acestei masuri.

In 7 ianuarie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de cinci judecatori a dispus arestarea preventiva a parlamentarului pentru 30 zile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.