Victor Ponta îşi mută biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării Naţionale, cu pază, ca să se ferească de traficul de influență

Victor Ponta îşi mută biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării Naţionale, cu pază, ca să se ferească de traficul de influență

by April 15, 2014 0 comments

ponta-baronPremierul Victor Ponta a anunţat, în această seară, că, după scandalul baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu, în care procurorii susţin că se făcea trafic de influenţă din biroul lui de la Palatul Victoria, a decis să-şi mute biroul la Ministerul Apărării Naţionale. „De azi dimineaţă mi-am mutat biroul. Am un birou la Ministerul Apărării Naţionale, că e mai sigur, e minister militarizat. Orice institutie a statului poate să primească cine a fost la mine, cât a stat…”, a precizat premierul.

„Totul a fost o simplă bombă de presă. N-a existat o intervenţie la mine”, a susţinut luni seara Victor Ponta, prezent fiind în studioul televiziunii România TV.

Mai mult, Ponta a declarat că i s-a făcut o „înscenare de presă”, făcând referire la articolul din Gandul, care a publicat faptul că în dosarul de corupţie în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful poliţiei judeţene, Constantin Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare numele premierului Victor Ponta şi că procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria.

„Mi-au cerut toţi băsiştii demisia că a apărut pe site la Gandul ce am făcut. DNA n-are nicio treabă cu asta”, a susţinut Victor Ponta, ignorând documentele oficiale.

Premierul a adăugat că se aşteaptă ” la o înscenare de la Traian Băsescu” până la alegerile prezidenţiale din această toamnă. De asemenea, el a lăsat de înţeles că a întrebat la DNA dacă au informaţii că Duicu s-a întâlnit la el în birou cu şeful Poliţiei, iar aceştia au răspuns că aşa a spus Duicu într-o discuţie telefonică.

Ponta a fost întrebat atunci dacă a existat o întâlnire, respectiv o discuţie între fostul ministru de Interne Radu Stroe şi şeful IGPR, Petre Tobă, în biroul său de la Palatul Victoria, el răspunzând: “Nu, nu a avut”.

Întrebat despre faptul că procurorii susţin că în biroul său se făcea trafic de influenţă de către preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, Ponta a negat.

“Ce trafic de influenţă? Despre mine? Am citit, nu scrie aşa ceva acolo, vă rog să nu denaturaţi, vă mulţumesc”, a răspuns Ponta.

Întrebat din nou dacă a avut loc o întâlnire între Stroe şi Tobă în biroul său, Ponta a răspuns: “Nu, nu a avut”.

“Dacă sun din emisiune şi spun că sunt cu Băsescu, sunt la Băsescu? Duicu nu a fost la mine în birou”, a subliniat Ponta.

 

DNA. Trafic de influenta in biroul lui Ponta

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca şeful IPJ din judeţ să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb poliţistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susţin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuşi şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

Potrivit referatului procurorilor prin care au cerut arestarea preventivă a lui Adrian Duicu şi a lui Constantin Ponea, relaţia de trafic de influenţă a celor doi s-a conturat în jurul dosarului de conflict de interese în care şeful CJ era pus sub acuzare de Agenţia Naţională de Integritate.

Procurorii DNA susţin că Duicu şi-ar fi traficat influenţa chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Procurorii arată că Duicu a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţia a lui Ponea. Magistraţii menţionează că Duicu i-a transmis şefului IPJ că în cabinet se află şi ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe şi că premierul l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă.

„Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”

Din referatul cu propunerea de arestare a lui Duicu reiese că şeful CJ se lăuda că are influenţă asupra premierului Victor Ponta şi asupra şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă. Iată ce se reţine în referat:

► La data de 24 mai 2013, Ponea Constantin îl întreabă pe Duicu Ioan-Adrian, <> (cu referire la demersurile făcute asupra persoanelor din conducerea Ministerului Afacerilor Interne), răspunsul fiind <>.

► La data de 11 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian îi comunică numitului Dumitrescu Doru, că pe data de 13 iunie 2013, intenţionează să meargă la premier: „Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”.

► Totodată, numitul Duicu Ioan Adrian afirmă că intenţionează să meargă, împreună cu numitul Ponea Constantin Ştefan, la numitul Tobă Petre. În aceeaşi zi, numitul Duicu Ioan – Adrian a stabilit cu numitul Ponea Constantin Ştefan să se întâlnească la biroul acestuia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.