Ilie Sârbu (PSD): Victor Ponta va trebui la prezidențiale în 2014 dacă nu găsim altă formulă

Ilie Sârbu (PSD): Victor Ponta va trebui la prezidențiale în 2014 dacă nu găsim altă formulă

by April 15, 2014 0 comments

PSD - CEXN - MINISTRISenatorul PSD Ilie Sârbu a declarat marți că premierul Victor Ponta va trebui să candideze la președinție anul acesta dacă PSD nu găsește “o altă formulă”, informeaza Agerpres. “Premierul a spus-o că nu și-a dorit lucrul ăsta și nu și-l dorește (să candideze la prezidențiale-n.r.). Însă sigur, dacă nu ajungem în situația în care să găsim o altă formulă, până la urmă va trebui să facă acest pas, e președintele partidului, așa s-a întâmplat de fiecare dată, și își asumă acest rol. Dar nici ceea ce spunea domnul Antonescu și alți domni că abia a așteptat premierul, președintele partidului nostru, să se rupă această alianță a noastră, ca să poată candida. Nu și-a dorit lucrul ăsta și eu știu mai bine ca oricare alt membru al partidului, nu și-a dorit și nu-și dorește. A vrut să continue activitatea de premier, lucrurile merg bine, în ciuda faptului că Traian Băsescu face acuzații de toate felurile”, a declarat Sârbu la RFI.

În opinia sa, PSD va decide candidatul după alegerile europarlamentare din 25 mai: “După alegerile europarlamentare, când vom vedea exact cum suntem la ora actuală situați în preferințele electoratului, atunci se va lua o decizie. Și sigur, pe baza unor sondaje, cine e cel mai bine plasat, lucruri care s-au spus”.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că o decizie în privința candidaturii la prezidențiale se va lua după alegerile pentru Parlamentul European, nefiind exclusă varianta refacerii USL și desemnarea unui candidat comun.

‘Speranța mea e, cred că se supără unii, dar eu cred după 25 mai sunt șanse mari să refacem USL, iar atunci luăm o decizie în cadrul USL, în baza a ceea ce scrie în acordul USL, un partid are premierul, un partid are președintele. (…) Eu cred în ideea de USL’, a precizat Victor Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.