Judecatorul lui Dan Voiculescu, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita. Update: CSM a avizat retinerea lui

Judecatorul lui Dan Voiculescu, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita. Update: CSM a avizat retinerea lui

by April 29, 2014 0 comments

CONGRES EXTRAORDINAR PCJudecatorul Stan Mustata, membru in completul de judecata care avea astazi termen in dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu, a fost ridicat marti dimineata de procurorii DNA, cu mandat de aducere, chiar de la sediul Curtii de Apel Bucuresti. Magistratul este suspectat de luare de mita. La inceputul lunii aprilie, judecatorul Stan Mustata a facut o cerere de recuzare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in prima instanta, la 5 ani de inchisoare cu executare. Stan Mustata sustinea atunci ca nu mai poate judeca dosarul lui Dan Voiculescu dupa aparitia in presa a unor materiale “neadevarate” privind presupuse interese ale magistratului. Cererea sa de recuzare a fost respinsa, insa a adus atunci si o noua amanare in dosarul lui Dan Voiculescu.

Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro ca retinerea judecatorului Stan Mustata are legatura cu dosarul lui Dan Voiculescu, dar si cu dosarul Transferurilor din fotbal, mai precis cazul Meme Stoica.

Magistratul Stan Mustata a facut cerere de recuzare in dosarul lui Dan Voiculescu dupa ce numele sau a fost mentionat in referatul DNA de arestare a judecatoarei Veronica Cirstoiu, care ar fi luat mita peste 600.000 de euro pentru a-l elibera din inchisoare pe Dinel Staicu. “Cu prilejul intalnirii pe care a avut-o cu martora denuntatoare R.I.A., la data de 03.07.2013, invinuita Dascalu Adriana (…) a precizat ca trebuie neaparat sa remita suma de 100.000 euro judecatorilor Cirstoiu Veronica (a scris “V”) si Mustata Stan (a scris “M”) de la Curtea de Apel Bucuresti, respectiv cate 50.000 euro fiecaruia dintre acestia, pentru <dirijarea> dosarului nr. 388/P/2012, la momentul sesizarii instantei de judecata prin rechizitoriu, la un complet favorabil care va pronunta o hotarare avantajoasa”, a relatat presa.

In vara anului 2012, presedintele Traian Basescu a marturisit, intr-o emisiune la TVR, ca s-a intalnit “cu doi judecatori la o cafea”, inainte de a face numirile la Inalta Curte. Basescu a precizat ca a invitat doi judecatori “cu dosare impecabile, unul de la Curtea Suprema, altul de la Curtea de Apel Bucuresti”. Potrivit ziuanews.ro, cei doi judecatori cu care s-a intalnit atunci seful statului sunt Anton Pandrea – fostul presedinte al Sectiei Penale de la instanta suprema, si Stan Mustata – seful Sectiei Penale de la Curtea de Apel Bucuresti. Niciunul dintre judecatori nu a confirmat atunci informatiile privind intalnirea cu Traian Basescu.

Update: În jurul orei 12:00, magistratul a părăsit sediul DNA. “Mi-e teamă că voi fi arestat!”, a spus Mustaţă. UPDATE: DNA a început urmărirea penală pe numele judecătorului Stan Mustaţă şi a altor 5 persoane, între care un grefier. Ulterior, în jurul orei 14:00, CSM a încuviinţat arestarea judecătorului, considerând întemeiate probele aduse de judecătorii Direcţiei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.