Metode Al Qaida in tabara separatistilor rusi din Ucraina: trei membri antitero torturati, legati si dezbracati, prezentati presei

Metode Al Qaida in tabara separatistilor rusi din Ucraina: trei membri antitero torturati, legati si dezbracati, prezentati presei

by April 28, 2014 0 comments

imagesCA12Y0MTTrei membri ai unei unităţi speciale antitero au fost capturaţi de militanţii proruşi în estul Ucrainei. Imagini cu bărbaţii bătuţi, legaţi la ochi şi fără pantaloni şi pantofi, au fost publicate de presa locală. Igor Strelkov, comandantul insurgenţilor înarmaţi, a declarat că cei trei ofiţeri ucraineni aveau misiunea de a-l reţine pe un cetăţean rus suspectat de uciderea unui membru al parlamentului ucrainean. 12 persoane, opt străini şi patru ucraineni, au fost reţinute vineri de separatiştii care duminică s-au referit la ei ca fiind “prizonieri de război” şi doresc să îi ofere la schimb contra unor indivizi arestaţi de autorităţile ucrainene.
În cadrul conferinţei de presă organizate de separatiştii proruşi, colonelul german Axel Schneider a declarat reporterilor că „nimeni nu s-a atins de el” şi că nimeni din grup nu a fost supus unui tratament necorespunzător.

“Toţi ofiţerii europeni sunt într-o stare bună de sănătate şi nimeni nu este bolnav. Nu avem nici un indiciu când vom fi trimişi către ţările noastre”, a afirmat colonelul german.

Ieri, unul dintre observatorii OSCE reţinuţi a fost eliberat, iar negocierile continuă pentru eliberarea celorlalţi. Aseară, militanţii pro-ruşi au preluat controlul asupra birourilor staţiei regionale a televiziunii de stat ucrainene din oraşul Doneţk.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.