Theodor Stolojan: PDL se va situa pe locul II, după PSD, la europarlamentare

Theodor Stolojan: PDL se va situa pe locul II, după PSD, la europarlamentare

by April 11, 2014 0 comments

stolojanLiderul europarlamentarilor democrat-liberali, Theodor Stolojan, a declarat, vineri, la RFI, că PDL se va situa pe locul II la alegerile europarlamentare și că pentru a avea o șansă la prezidențiale forțele de centru-dreapta ar trebui să susțină un singur candidat, pe Cătălin Predoiu, informeaza Agerpres.

Întrebat dacă în opinia sa PDL va fi al doilea partid, ca scor electoral, după PSD, în urma alegerilor europarlamentare, Stolojan a răspuns: “Categoric, vom fi, pentru că PNL este în cădere după isprava pe care au făcut-o la guvernare împreună cu PSD. Un partid care are în denumire Liberal a fost părtaș la introducerea în România a tuturor acestor impozite noi, majorări de impozite, ceea ce dăunează foarte mult relansării economice a României. Deci eu nu cred că PNL mai are încrederea oamenilor”.

Despre o eventuală teamă a PDL că ar putea pierde voturi în favoarea Partidului Mișcarea Populară, Stolojan a spus că mai mulți lideri ai Mișcării Populare, printre care Cristian Preda, Elena Udrea, Theodor Baconschi, sunt foști democrat-liberali și că PMP nu are încă structuri puternice în teritoriu.

În opinia sa, pentru a avea o șansă la prezidențiale partidele de centru-dreapta ar trebui să susțină un singur candidat, acela fiind Cătălin Predoiu.

“Dreapta, dacă dorește să fie o forță puternică, va trebui să-și găsească o formulă de alianță pentru a se prezenta la prezidențiale. Candidatul nostru, Cătălin Predoiu, comparat cu orice candidat care s-a anunțat pe partea dreaptă, fie că vorbim de Antonescu, fie că vorbim de Ungureanu, deocamdată aceștia s-au anunțat că ar dori să candideze, Cătălin Predoiu este indiscutabil cel mai bun. Uitați-vă la parcursul dânsului, un profesionist, un avocat de succes înainte de a intra în viața politică, Antonescu, un chiulangiu profesor de Istorie, chiulangiu așa apreciat în fișa de evaluare. Mai departe, intrat în politică, Predoiu este cel care a creat aceste Coduri care astăzi toată lumea spune că sunt foarte bune, fie că discutăm de Codul penal, Codul civil, Codul de procedură, în timp ce Antonescu în viața politică în afară de faptul că este un orator bun, e un chiulangiu, e chiulangiul numărul unu în Senatul României și în plus, proiectul dânsului, reformarea Constituției, a fost un eșec total. Deci nu suportă comparație”, a declarat liderul PDL.

Întrebat ce ar mai fi de discutat cu PNL după 25 mai în aceste condiții, Stolojan a răspuns: “Ideea ca toate partidele de centru-dreapta și de centru să dorească să câștige cursa prezidențială și să-l susțină pe Cătălin Predoiu. De data asta, suntem convinși că nu se va mai repeta situația din 2000 și Predoiu va intra în turul doi și când va intra în turul doi, vom vedea cum Partidul Național Liberal va trebui să ia o decizie crucială, fie să-l susțină pe Predoiu, fie să susțină un candidat socialist. Și să vedem ce aleg atunci. Și așa PNL este duplicitar, după cum știți. S-a retras de la guvernare, dar în teritoriu organizațiile PNL au liber de la Antonescu să rămână mai departe în cârdășie cu PSD-ul”.

Fiind întrebat dacă exclude un guvern PDL-PNL pe viitor, liderul democrat-liberal nu a răspuns concret, dar a apreciat că după europarlamentare Crin Antonescu nu se va mai regăsi la conducerea formațiunii liberale.

“Am fost președintele Partidului Național Liberal, cunosc mulți din PNL care sunt oameni integri, iar după alegerile pentru Parlamentul European, Antonescu nu va mai fi. Categoric, PNL nu mai poate obține 20% și atunci domnul Antonescu va trebui să-și dea demisia, pentru că așa a promis în fața întregii țări”, a afirmat Theodor Stolojan.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.