Ucraina: Pro-rusii din estul tarii au intrat in posesia armelor din sediile ocupate

Ucraina: Pro-rusii din estul tarii au intrat in posesia armelor din sediile ocupate

by April 7, 2014 0 comments

imagesCACVYWEAProtestatarii pro-rusi care au atacat sediul serviciilor de securitate ucrainene (SBU) din Luhansk, unul dintre marile orase din estul Ucrainei, au intrat in posesia armelor de acolo iar politia rutiera a inchis intrarile in oras, a anuntat luni politia locala citata de Reuters. “Persoane necunoscute care se afla in cladire au patruns in arsenalul cladirii si au luat armele”, se arata intr-o declaratie a politiei.

Ora 10:55 Un soldat rus a omorat un ofiter naval ucrainean din Crimeea, anunta Minsiterul Apararii din Ucraina.

Ora 10:52 Protestele pro-ruse care au avut loc duminica in 3 orase importante din estul Ucrainei au drept scop destabilizarea tarii si provocarea unei interventii armate rusesti, a declarat luni premierul interimar ucrainean Arseni Iatseniuk, citat de Reuters.

In cadrul unei intalniri a cabinetului de la Kiev, prim-ministrul a afirmat ca trupele rusesti se afla la o distanta de cel mult 19  km de granita Ucrainei si ca “un plan anti-ucrainean este pus in practica (…) in cadrul caruia trupe straine vor trece granita si vor prelua controlul asupra teritoriului tarii. Nu vom permite acest lucru”.

———————-

La randul sau, ministrul interimar de Interne, Arsen Avakov, a scris pe pagina sa de Facebook ca protestatarii “separatisti” au fost scosi din alta cladire oficiala in care intrasera duminica, sediul administratiei regionale cladiri din alt oras estic, Harkov.

Protestatari pro-rusi au intrat duminica si intr-o cladire a administratiei regionale din orasul minier Donetsk.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.