Victor Ponta: PSD va depune o plangere penala impotriva lui Traian Basescu pentru intimidare si santaj la Gabriela Firea. A fost un atac mafiot

Victor Ponta: PSD va depune o plangere penala impotriva lui Traian Basescu pentru intimidare si santaj la Gabriela Firea. A fost un atac mafiot

by April 14, 2014 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta a anunţat că parlamentarii urmează să depună, marţi, o plângere penală pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pe care-l acuză de practicarea unor gesturi de intimidare şi şantaj, ca urmare a “ameninţărilor” făcute de şeful statului duminică seara, la Realitatea TV, la adresa soţului senatorului PSD Gabriela Firea.

“Parlamentarii vor depune o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, ameninţare şi şantaj. (…) E prima dată, din ’89 încoace, când un membru al Parlamentului – Gabriela Firea – e ameninţat direct de către o persoană cercetată pentru încălcarea regulilor acestei ţări. Mă refer la Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta.

“Traian Băsescu va răspunde în baza legii penale, nu în baza unei răspunderi politice”, a adăugat Ponta.

Mai mult, solicitat să comenteze şi atacul preşedintelui la adresa sa, potrivit căruia premierul riscă să ajungă în aceeaşi celulă cu Adrian Năstase, Ponta a răspuns: “Dacă-mi era frică de ameninţările lui Băsescu, sunt convins că în închisoare va ajunge Băsescu. Nu am niciun fel de teamă, ştiu că am respectat legea.”

La rândul său, senatorul PSD Gabriela Firea, a declarat că nu intenţionează să-şi dea demisia din cadrul Comisiei de Anchetă Nana.

“Nu-mi dau demisia, îmi continui activitatea până la capăt. Declaraţii potrivit cărora un soţ al unui senator e posibil să nu mai fie găsit acasă sunt declaraţii care în mod intenţionat au vrut să dea anumite semnale”, a spus Firea.

Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

“Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.