Ecaterina Andronescu renunta la mandatul de europarlamentar

Ecaterina Andronescu renunta la mandatul de europarlamentar

Ecaterina Andronescu renunta la mandatul de europarlamentar

by May 29, 2014 0 comments

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi că Ecaterina Andronescu nu își va prelua mandatul de europarlamentar, pe care l-a câștigat la alegerile din 25 mai. Motivul: partidul nu se poate dispensa de ea având în vedere perioada rămasă până la scrutinul prezidențial.

La randul sau, Andronescu a declarat că este mai utilă dacă rămâne alături de partid și în Legislativul de la București, renunțând astfel la mandatul de europarlamentar în favoarea unui tânăr, politologul Victor Negrescu.

“Mai degrabă o să rămână în Senatul României. Am avut o discuție și încă nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales în ceea ce avem de făcut până în toamnă, așa încât azi am căzut amândoi de acord că va rămâne în Senatul României”, a precizat Victor Ponta, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a câștigat un mandat la alegerile europarlamentare din 25 mai, fiind a doua pe lista PSD, după eurodeputata Corina Crețu. Andronescu este vicepreședinte PSD și conduce organizația social-democraților din București. De asemenea, este președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat.

“Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot mai bine și acolo unde sunt mai utilă să optez. Nu este vorba de interesul personal, că, dacă aș pune pe primul plan interesul personal, probabil că ar fi potrivit să merg în PE, dar cred că aici avem de făcut o lege a învățământului, este un lucru foarte important și cred că avem expertiza necesară să facem acest lucru. Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr și asta mă încântă și, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. Pun în balanță ce pot să fac mai bine și unde sunt mai utilă”, a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Agerpres.

Ea a spus că nu știa cum va decurge campania electorală atunci când a acceptat propunerea de a candida.

“Când am acceptat propunerea să fiu pe listă, nu știam foarte exact ce vom face în această campanie și dacă vom putea duce până la îndeplinire proiectul cu legea învățământului. Eu cred că aceste lucruri s-au adăugat acum și sunt obligată să țin seama de ele”, a explicat Andronescu.

Senatorul PSD a spus că tânărul care îi va lua locul poate să crească.

“Eu cred că și un tânăr poate să crească și peste un mandat să fie un om care să aibă expertiză foarte importantă pentru țară. Oricum, și de aici, lucrurile pe care le-am spus în campanie nu le retractez. Cred că avem obligația din orice poziție am fi să promovăm valorile pe care le are România. România are despre ce să vorbească Europei și cred că lucrurile acestea trebuie să le facă orice persoană sau personalitate care deține o funcție publică. Este una dintre obligațiile majore de care trebuie să ne achităm”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Alianța PSD-UNPR-PC a câștigat 16 mandate de europarlamentar la alegerile din 25 mai, potrivit Biroului Electoral Central. Întrucât senatorul Ecaterina Andronescu a decis să renunțe la postul de la Bruxelles, locul ei va fi luat de ocupantul poziției 17 pe lista alianței. Acesta este Victor Negrescu, în vârstă de 29 de ani, din București, politolog și cadru universitar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.