Klaus Iohannis susține că nu va candida la prezidențiale în locul lui Crin Antonescu

Klaus Iohannis susține că nu va candida la prezidențiale în locul lui Crin Antonescu

by May 8, 2014 0 comments

JOSE MANUEL BARROSO - VIZITA - SIBIUPrim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune B1 tv, că nu va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, dar a admis că își dorește să aibă o poziție în viitorul guvern, în cazul în care Crin Antonescu va fi președinte, informeaza Agerpres.

‘Nu luăm în considerare această rocadă, dar anumite date din sondaje, pe care nu le-am comandat noi, ne pot duce cu gândul că ar putea fi o variantă care merită discutată. Suntem doi oameni politici care vrem să facem ceva în țară, însă această chestiune este destul de limpede.

Am spus-o ori de câte ori am avut ocazia și ori de câte ori am fost întrebat: eu când am venit în PNL am venit să-l sprijin pe Crin Antonescu, nu să-i iau locul lui Crin Antonescu pentru prezidențiale. Această chestiune nu o discutăm, fiindcă nu este cazul.

Pe de altă parte sunt dispus să mă implic în ceea ce înseamnă politică națională. (…) Ideea noastră comună este ca domnul Antonescu să meargă pe candidatura de președinte și părerea mea este că el va fi președintele României și în situația în care în Parlament se creează o configurație favorabilă PNL să fiu luat în discuție eventual pentru o anumită poziție în Guvern’, a afirmat Iohannis.

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că îl vede pe edilul Sibiului persoana potrivită să conducă partidul în continuare.

Antonescu a subliniat că în cazul în care el ar demisiona, așa cum a dat asigurări în repetate rânduri, dacă PNL nu ar obține un scor bun la europarlamentare, tot Iohannis este cel care va prelua prin statut conducerea partidului.

‘Nu numai că este persoana potrivită, dar este și cel care succede într-o asemenea ipoteză. Domnul Iohannis este prim-vicepreședintele partidului și are în atribuțiile sale efective în vigoare, statutare, preluarea prerogativelor președintelui, ori de câte ori acesta s-ar afla într-o indisponibilitate de a le exercita, până la un congres care ar alege un nou președinte. Nu există, așadar, o criză de succesiune. Atunci când va exista un congres al PNL, este spre imposibil să mai existe o candidatură a mea. Din punctul meu de vedere domnul Iohannis este cel mai potrivit să fie președintele partidului, pentru că în momentul în care am făcut propunerea susținută cvasiunanim de către congresul precedent ca domnia sa să fie primvicepreședinte al PNL, evident că am avut în vedere acest lucru’, a declarat Antonescu.

Klaus Iohannis a susținut că PNL va obține peste 20% dintre voturi la alegerile europarlamentare.

El a admis că imediat după ruperea USL, votanții liberali au fost dezamăgiți și formațiunea a scăzut în sondaje, dar a precizat că acum “alegătorii revin la PNL”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.