Luminita Cristiu-Ninu, fosta presedinta a Tribunalului Teleroman, i-a luat locul lui Stan Mustata in completul care il judeca pe Voiculescu

Luminita Cristiu-Ninu, fosta presedinta a Tribunalului Teleroman, i-a luat locul lui Stan Mustata in completul care il judeca pe Voiculescu

by May 13, 2014 0 comments

CONGRES EXTRAORDINAR PCCurtea de Apel Bucureşti judecă marţi al cincilea termen din apelul dosarului în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În locul lui Stan Mustaţă, judecatorul arestat preventiv penrru mita, dosarul va fi judecat de Luminiţa Cristiu-Ninu, fosta preşedintă a Tribunalului Teleorman, al carei sot este angajat la Consiliul Judetean Teleorman, condus de Liviu Dragnea, scrie Gandul.

La ultimul termen, dosarul a fost amânat pentru că judecătorul Stan Mustata care conducea completul a fost arestat preventiv fiind acuzat că lua mită pentru soluţii penale favorabile. Avocaţii lui Voiculescu au ridicat pe 15 aprilie pe o serie de excepţii care, dacă sunt aprobate, vor duce tergiversarea judecării dosarului. Voiculescu a cerut şi ştergerea prejudiciului de 60 milioane euro.

La termenul de marţi, 13 mai, completul din care face parte judecătorul Florică Duţă va fi completat cu un judecatător de pe lista de permanenţă. În locul lui Stan Mustaţă în complet a fost inclusă Luminiţa Cristiu-Ninu, preşedinta secţiei a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti. Judecătoarea a promovat la CAB anul trecut, a condus Tribunalul Teleorman iar soţul ei este angajat în cadrul CJ Teleorman.

Reamintim că la termenul precedent era aşteptată pronunţarea completului condus până atunci de Stan Mustaţă asupra mai multor cereri care ar fi dus la tergiversarea dosarului. Acum, după arestarea lui Stan Mustaţă, completul în noua formulă va relua de la zero dezbaterile pe aceste cereri, astfel încât judecătorul care se alătură completului să fie în cunoştinţă de cauză când se va pronunţa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.