Ministerul Transporturilor: Radu Măzăre nu poate să primească gratuit acţiunile din Portul Constanţa

Ministerul Transporturilor: Radu Măzăre nu poate să primească gratuit acţiunile din Portul Constanţa

Ministerul Transporturilor: Radu Măzăre nu poate să primească gratuit acţiunile din Portul Constanţa

by May 15, 2014 0 comments
Decizia Guvernului de a acorda gratuit Consiliului local Constanţa acţiuni la portul de la Marea Neagră este ilegală. O demonstrează trei note venite de la direcţiile din subordinea Ministerul Transporturilor, scrie stiripesurse.ro.
Informările au fost trimise ministrului Dan Şova, dar şi premierului Victor Ponta. Totuşi, primarul Radu Mazăre consideră că trecerea a încă 13 procente din acţiunile portului Constanţa la administraţia locală este în beneficiul administraţiei portuare şi în cel al comunităţii. Edilul a început să strângă semnături de la constănţeni şi promite, în schimb, că le va ieftini gicacaloria.
Primarul Măzăre nu poate să primească gratuit acţiunile din Portul Constanţa fiindcă ar fi ilegal. A doua notă vine din partea Direcţiei Generale Juridice a ministerului Transporturilor.
Nicio privatizare nu poate avea loc decât cu respectarea metodelor prevăzute de lege statului să îi fie garantat că poate obține cel mai bun preț, adică că nu poate fi dat gratis acțiunile consiliului local Constanța.
Iar cea de-a treia notă aparține Direcției Transportului Aeronaval. Toate cele trei informări de la Direcția Natională Strategie Management și Afaceri Externe din Ministerul Transporturilor au fost trimise ministrului Dan Șova dar și premierului Victor Ponta.
Pe de altă parte, primarul Mazăre a început o campanie de strângere a semnăturilor pentru trecerea unui nou pachet de acțiuni de la Portul Constanța la administrația locală. Pentru a-i convinge să semneze, primarul le promite constățenilor că banii vor fi folosiți pentru ieftinirea gigacaloriei.
În prezent, Primăria Constanța are 20% din acțiunile portului, Fondul Proprietatea 20% iar Ministerul Transporturilor 60%. După emiterea ordonanței de Guvern, solicitată de autoritățile locale, Primăria și Ministerul vor deține 33%, iar companiile private vor avea 34%.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.