Protest al locanicilor dintr-o comuna din Argeș față de ridicarea de diguri împotriva inundațiilor

Protest al locanicilor dintr-o comuna din Argeș față de ridicarea de diguri împotriva inundațiilor

Protest al locanicilor dintr-o comuna din Argeș față de ridicarea de diguri împotriva inundațiilor

by May 14, 2014 0 comments

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale Argeş care au mers în comuna Mălureni pentru a ridica diguri împotriva inundaţiilor au avut nevoie de sprijinul Poliţiei, după ce localnicii s-au opus, spunând că nu vor mai putea trece prin albia râului cu căruţa sau cu maşina, relatează Mediafax.

Astfel, angajații Administraţiei Bazinale Argeş Vedea, care marţi au mers să execute lucrări de decolmatare şi de lărgire a albiei pârâului Păuleasca, pentru a evita producerea de noi inundaţii în zona localităţii Mălureni, au avut nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a putea ridica diguri pe marginea apei, după ce mai mulți localnici s-au opus realizării lucrărilor.
Angajaţii Adminsitrației Bazinale Argeș Vedea au mers marți şi au decolmatat albia pârâului Păuleasca, realizând, de asemenea, lucrări de lărgire a albiei în vederea protejării unui drum judeţean situat pe malul stâng al pârâului şi a locuinţelor de pe mal drept, a declarat Cristian Barbu.

Cu materialul rezultat în urma acestor lucrări, specialiştii au început să ridice diguri pe cele două maluri ale apei, însă, ajunşi la graniţa dintre localităţile Miceşti şi Mălureni, aceştia au întâmpinat probleme, unii dintre localnici refuzând ridicarea digurilor în dreptul proprietăţilor lor.

Oamenii au invocat faptul că în urma realizării acestor lucrări nu mai pot trece prin albia râului cu căruţa şi cu maşina şi că sunt puţine podeţe peste cursul de apă.

În zonă a mers şi şeful postului de poliţie din localitate, însă acesta nu a reuşit să-i convingă pe localnici să nu se mai opună realizării lucrărilor, motiv pentru care au fost chemaţi poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean, a precizat reprezentantul Administraţiei Bazinale Argeş Vedea.

Lucrarea de pe râul Păuleasca a fost cosntruită în cele din urmă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.