Rusii cred ca destramarea URSS a fost o nenorocire si ca mai sunt teritorii care le apartin – Sondaj

Rusii cred ca destramarea URSS a fost o nenorocire si ca mai sunt teritorii care le apartin – Sondaj

by May 9, 2014 0 comments

sondaj-vladimir-putin-reales-presedinte-cu-peste-60-din-voturi-1_size1[1]Majoritatea rusilor regreta faptul ca URSS s-a destramat, releva un sondaj dat publicitatii de Pew Global Research.

Dintr-un esantion de 1.000 de persoane chestionate luna trecuta, 55 la suta au fost de acord cu afirmatia ca “e o mare pierdere ca Uniunea Sovietica nu mai exista.”

Dupa cum noteaza Pew in studiul efectuat, “in anul 2009, 58 la suta din respondenti au descris prabusirea URSS ca o mare nenorocire, iar 50 la suta au exprimat aceeasi opinie in 2011”, relateaza Huffington Post.

Nostalgia pentru perioada sovietica este mai pronuntata in randul generatiilor mai in varsta, arata sondajul. “Sapte rusi din zece, cu varsta de peste 50 de ani, caracterizeaza sfarsitul Uniunii Sovietice ca o mare nenorocire.”

Atitudinile nostalgice fata de epoca URSS ar putea explica de asemenea de ce majoritatea rusilor intervievati cred ca exista “parti in alte tari care apartin Rusiei”, precizeaza sondajul.

Sondajul nu detaliaza care sunt motivele pentru nostalgia fata de Uniunea Sovietica, dar un recent raport difuzat pe postul national de radio a oferit o explicatie posibila: statutul in declin al Rusiei in lume dupa prabusirea Uniunii Sovietice.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<