Scolile romanesti din Transnistria, un subiect de negociere la Viena

Scolile romanesti din Transnistria, un subiect de negociere la Viena

Scolile romanesti din Transnistria, un subiect de negociere la Viena

by May 22, 2014 0 comments

Situaţia şcolilor cu predare în limbă română din Transnistra va fi unul dintre subiectele principale ale viitoarelor negocieri în formatul 5+2, planificate să aibă loc pe 5 şi 6 iunie, la Viena, a declarat miercuri vicepremierul moldovean Eugen Carpov, citat de agenţia rusă Itar-Tass.

“Vom aborda probleme legate de funcţionarea şcolilor cu predare în limbă română” din stânga Nistrului, a declarat vicepremierul moldovean, într-o conferinţă comună cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de soluţionare transnistreană, ambasadorul Radojko Bogojevici.

De asemenea, se va discuta despre “situaţia fermierilor moldoveni, care se confruntă cu anumite probleme atunci când îşi cultivă pământul în zonele de frontieră”, a adăugat el.

Potrivit lui Carpov, care reprezintă Chişinăul la negocierile în formatul 5+2 (între Tiraspol şi Chişinău, cu Rusia, Ucraina şi OSCE ca mediatori şi Uniunea Europeană şi Statele Unite ca observatori), Republica “Moldova va acorda (la discuţiile de la Viena) o atenţie deosebită problemelor de circulaţie a cetăţenilor în regiune”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.