Tăriceanu propune PNL un Congres Extraordinar după europarlamentare. Asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale

Tăriceanu propune PNL un Congres Extraordinar după europarlamentare. Asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale

by May 7, 2014 0 comments

VIZITA - CONFERINTA - SPITALUL GIULESTIFostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis liberalilor o scrisoare deschisă prin care critică autoritarismul lui Crin Antonescu și sugerează că în PNL ar trebui să aibă loc, după europarlamentare, un Congres Extraordinar

“Direcția pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres Extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai. Soarta partidului trebuie decisă de toți liberalii într-o dezbatere vie și liberă și nu de câteva persoane în spatele unor uși închise. Numai prin dialog și transparență putem face ca Partidul Național Liberal să renască mai unit și mai puternic, iar prin el să punem bazele unui proiect național solid. Partidul Național Liberal merită șansa de a redeveni un partid care să dea direcţia în care se va îndrepta România”, scrie Tăriceanu, care face un apel către foștii săi colegi să se alăture demersului de salvare și reconstrucţie a PNL.

“În urmă cu aproape 25 de ani, când m-am înscris în Partidul Național Liberal, am făcut acest lucru deoarece am văzut la acest partid un adevărat respect pentru dreptul la libera opinie. Astăzi, sub conducerea actualilor lideri, libera exprimare nu mai există, fiind înlocuită cu autoritarismul conducerii”, explică Tăriceanu. “Întotdeauna au fost voci critice în PNL şi niciodată opinia liberă nu a fost strict apanajul preşedintelui sau al unei conduceri restrânse. Am fost 5 ani preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi îmi aduc aminte de criticile dure şi uneori deplasate pe care actualul președinte al PNL mi le-a adus. Însă eu niciodată nu am luat în considerare varianta excluderii acestuia din partid pentru că a fi liberal înseamnă a-ți exprima liber părerea, înseamnă să îți sacrifici mândria personală pentru dreptul colegului tău de a te critica. Acest lucru a diferențiat Partidul Național Liberal de celelalte partide, dreptul de a vorbi liber într-un partid condus de principii și nu de orgolii”, spune acesta.

Fostul premier mai spune că hotărârea sa de a renunța “vremelnic” la calitatea de membru de partid “nu a însemnat o trădare a adevăratului Partid Național Liberal și nici o abandonare a principiilor și valorilor care stau la baza acestuia”. “Plecarea mea a însemnat dezacordul unui vechi liberal față de modul în care este condus acum partidul, cu lipsă de viziune și politica pumnului în gură”.

“S-a pierdut busola”

Tăriceanu își afirmă încredrea în proiectul USL și depl\nge ceea ce el numește “fuga de la guvernare” a liberalilor. Acesta spune că în PNL “s-a pierdut busola, luciditatea și nu mai există niciun plan real și fezabil pe care actuala conducere să-l prezinte membrilor partidului”. “Asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”.

Fostul președinte al PNL spune că el crede în continuare în proiectul asumat de USL în faţa românilor în 2012 și este convins de “necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare”, subiect despre care spune că a discutat cu alți membri ai PNL. “Cred că PNL-ul nu își poate permite să întoarcă spatele celor care au avut și au încredere în Uniunea Social Liberală. Cred că partidul nu își poate asuma fuga de la guvernare. Cred că prezența PNL în Guvernul USL este mandatul pe care alegătorii ni l-au dat în 2012. Sunt adeptul acestei soluţii şi nu a celei de a preda partidul lui Traian Băsescu, cel care, începând din 2005, a făcut totul ca să îl distrugă”, spune el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.