Titus Corlatean: În discuția cu Victoria Nuland am spus că Băsescu va dori să rămână în politică

Titus Corlatean: În discuția cu Victoria Nuland am spus că Băsescu va dori să rămână în politică

by May 8, 2014 0 comments

TITUS CORLATEAN - CONFERINTAMinistrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat miercuri, într-o intervenție televizată, că în discuția pe care a avut în luna ianuarie cu asistentul secretarului de stat american responsabil de Afaceri Europene si Euroasiatice, Victoria Nuland, i-a spus acesteia că Traian Băsescu va dori să rămână în politică, nicidecum că acesta ar dori să candideze pentru un al treilea mandat, informeaza Agerpres.

“La întrebarea pe care am primit-o, dacă eu cred că la sfârșitul anului, după alegerile prezidențiale, lucrurile vor intra într-o anumită normalitate, stabilitate în România, răspunsul meu a fost foarte clar. E firesc cu un nou președinte ales în România ca lucrurile să intre într-o zodie mai stabilă, mai așezată, dar nu cred că integral. Și am spus-o foarte clar, sentimentul meu (…) este că Traian Băsescu va dori să rămână în politică (…) . Discuție din luna ianuarie, când nu știam încă foarte multe lucruri. Sentimentul este că Traian Băsescu va dori să rămână în politică, că va dori să creeze un partid politic și să fie un critic foarte dur la adresa Guvernului și premierului”, a spus Corlățean, la Romania TV.

Șeful diplomației române a precizat că a fost întrebat dacă crede că Traian Băsescu va candida la un nou mandat de președinte.

“Întrebarea mi-a fost adresată. Și am spus-o în termeni foarte fermi și într-o limbă engleză coerentă, pe care o stăpânesc, faptul că nu are cum să candideze pentru că este un lucru știut în România, sunt doar două mandate de președinte. Dar că da, eu cred că va dori să rămână în politică. Aceasta a fost marea discuție”, a arătat ministrul.

El a calificat drept “securisme” informațiile potrivit cărora i-ar fi spus oficialului american că actual șef al statului ar dori să candideze pentru un al treilea mandat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.