Toti au pierdut aceste alegeri

Costel Oprea

Toti au pierdut aceste alegeri<br><br>Costel Oprea

Toti au pierdut aceste alegeri

Costel Oprea

by May 26, 2014 0 comments

Nimeni nu a castigat. Toate partidele au suferit esecuri usturatoare. Poate cel mai mult a pierdut PSD, care, isi vede amenintata hegemonia. In campania electorala, Victor Ponta se vedea deja presedintele Romaniei. La fel de triumfalist a tratat acest scrutin si PMP, dar a avut foarte mult  de suferit din motiv de Elena Udrea.   O alta concluzie pe care o putem extrage din rezultatul europarlamentarelor este faptul ca Traian Basescu a devenit un simplu vagon, care pune frana unei locomotive politice.

Cu alte cuvinte, seful statului a ajuns balastru de care trebuie sa se lepede orice partid care doreste sa aibe un viitor in politica romaneasca.Un lucru bun al acestor alegeri  este o cristalizare a celor doua tabare politice care se vor confrunta la prezidentiale. Acum se stie clar ca dreapta se va unifica pentru a face fata bataliei politice cu candidatul social-democrat.

Pentru a avea castig de cauza,  PSD va fi nevoit sa se debaraseze de himera USL,( care i-a rupt cateva procente la acest scrutin),  iar Victor Ponta sa aiba curajul sa iasa de sub umbrela  acestei aliante,  care nu mai poate acoperi gaurile negre din partidul sau. Mai mult, incepe sa apuna mitul  baronilor infailibili.  In  o serie de judete electoratul nu a mai avut acelasi  apetit sa puna stampila pe cei trei trandafiri.

Un exemplu in acest sens este judetul Constanta, unde scorul  PSD este sub media pe tara. Acest lucru demonstreaza ca unul ca Radu Mazare nu mai reprezinta o masina de vot, oamenii sictirindu-se de “nebunul regelui”.  E nevoie de o alta viziune social-democrata, mai deschisa spre nevoile oamenilor activi, independenti, deoarece se vede cu ochiul liber ca nu mai este de ajuns votul pensionarilor si al bugetarilor. Pe partea cealalta a scenei politice, exista marea sansa a constituirii unui partid puternic de dreapta (nu a unui aliante, vremea coalitiilor a apus), afiliat la PPE.

Asta e intentia liberalilor, dar fara Crin Antonescu in fruntea noii formatiuni. Se pregateste de ceva vreme pe tusa Klaus Johhanis, care ar putea aduna in jurul sau PDL si probabil PMP. Dar fara Traian Basescu si Elena Udrea. Poate in acest proiect sa apara si Mihai Razvan Ungureanu. Cert este ca razboiul presedintiei va fi lung, la temperaturi extrem de ridicate, iar rezultatul, in acest moment, pare incert. 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<