Traian Basescu: Votati cu oricine, numai votati. Chiar si sa anulati votul

Traian Basescu: Votati cu oricine, numai votati. Chiar si sa anulati votul

Traian Basescu: Votati cu oricine, numai votati. Chiar si sa anulati votul

by May 25, 2014 0 comments

Presedintele Traian Basescu a votat, duminica, in jurul orei 12.00, impreuna cu sotia sa, Maria, declarand ca a ales  la europarlamentare un partid tanar si indemnand romanii sa mearga la urne si, daca nu opteaza pentru un partid, sa-si anuleze votul.

Presedintele a spus ca a votat pentru “un partid care, sper eu, va reusi sa continue procesele de reformare a statului”, in asa fel incat Romania sa devina o tara cu justitie credibila.

“M-am gandit nu numai la tineretea partidului, ci si la tineretea membrilor partidului pe care l-am votat”, a mai spus Basescu.

El a remarcat prezenta la urne superioara celei din anul 2009, la ora 10.00, si a indemnat romanii sa mearga la urne, indiferent daca opteaza sau nu pentru vreun partid.

“La ora 10 avem o prezenta mai buna decat cea din 2009, este esential ca prin participare indferent cu cine voteaza romanii sa arate ca sunt atasati UE. Daca nu au o optiune pentru un partid, tot trebuie sa vina la vot si sa anuleze tot buletinul de vot. Dar sa demonstreze ca Romanii sunt interesati de UE”, a mai afirmat presedintele.

Seful statului a argumentat prin faptul ca prezenta scazuta la urne la alegereile europene din Romania, in anul 2009, de numai 27%, a fost reprosata tarii “cand se vorbea de valorile Uniunii Europene”. “Participarea la vot este cel mai bun semnal pe care Romania poate sa-l dea UE legat de atasamentul ei” fata de Uniunea Europena si valorile sale, a mai spus Basescu.

La intrarea in sectia de votare, Basescu a fost aplaudat de sustinatorii sai, insa, la iesire, a fost intampinat cu fluieraturi si huiduieli de catre unele persoane.

“Eu ma astept, de altfel si stiu, sunt informat de cate ori ma duc undeva ca sunt si astfel de grupuri, dar nu te impiedici de atat lucru”, a comentat Traian Basescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.