Cătălin Predoiu: Absenta unei contraponderi la PSD va provoca un deficit de democratie

Cătălin Predoiu: Absenta unei contraponderi la PSD va provoca un deficit de democratie

Cătălin Predoiu: Absenta unei contraponderi la PSD va provoca un deficit de democratie

by June 3, 2014 0 comments

Absenţa unei contraponderi la PSD va determina un deficit de democraţie. Daca la Cotroceni va ajunge un preşedinte provenind din rândul social-democraţilor s-ar putea declanşa o “contra-ofensivă a baronilor faţă de Justiţie”, a spus, marţi, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, citat de Mediafax.

“Fără o contrapondere la PSD, tabla de şah a politicii se va dezechilibra şi va crea un deficit de democraţie. Este posibil să asistăm la o contraofensivă a baronilor contra Justiţiei, dacă PSD va câştiga Preşedinţia”, a spus Predoiu, care s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, în urma unei invitaţii adresate de ambasadorul Greciei, ţară care a deţinut preşedinţia rotativă a Uniunii.

Referindu-se la “posibila contraofensivă a baronilor”, Predoiu a spus că, având în vedere experienţa sa anterioară de ministru al Justiţiei ştie “exact pe ce «butoane» interne şi externe ” să apese, ca o asemenea situaţie să să nu se producă, acesta fiind şi un motiv pentru care este convins că este “cea mai potrivită persoană pentru funcţia prezidenţială dintre cei care şi-au anunţat intenţia sau disponibilitatea să candideze la Preşedinţie”.
Predoiu le-a mai spus diplomaţilor comunitari, coform unui comunicat, că şi-a prezentat şi poziţia de candidat al PDL la Preşedinţie faţă de politică şi acţiunea externă a României.

 

România trebuie să fie mai influentă în Europa. Deocamdată nu contăm prea mult în generarea deciziei la nivel european, ceea ce este descalificant pentru Guvern în general şi ministrul de externe în special. (…) România trebuie să îşi asume un rol mai pronunţat” în politicile europene privind securitatea energetică, migraţia, locurile de muncă, anticorupţai, combaterea evaziunii fiscale, le-a mai spus Predoiu ambasadorilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.