Catalin Predoiu: Se impune o resetare a negocierilor cu PNL. Se cere un limbaj de respect

Catalin Predoiu: Se impune o resetare a negocierilor cu PNL. Se cere un limbaj de respect

Catalin Predoiu: Se impune o resetare a negocierilor cu PNL. Se cere un limbaj de respect

by June 29, 2014 0 comments

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca pentru democrat-liberali denumirea de PDL este “la fel de valoroasa” ca aceea de PNL si din acest punct vor incepe negocierile cu liberalii, mentionand ca se impune “o resetare” a discutiilor cu PNL, in sensul unui limbaj care sa arate respect.

“PDL cere respect din partea tuturor celorlalte partide din Romania. Sper ca acest lucru sa fie auzit si inteles”, a spus Predoiu, citat de Mediafax.

El a precizat totodata ca PDL negociaza cu PNL o fuziune paritara si nu o absorbtie.

“In legatura cu denumirea, (…) pentru noi, PDL-istii, denumirea PDL e la fel de valoroasa ca cea de PNL. Din acest punct incepem discutiile si negocierile cu colegii din PNL”, a mai spus Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu preciza, sambata, pe Facebook, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca noua formatiune rezultata din fuziune se va numi PNL, ca nu stie ce mandat are liderul PNL sa faca acest anunt, dar pe al lui nu il are.

El a mai precizat ca “acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit in Comisia bipartita de negociere PDL-PNL”.

“Aceasta maniera de a purta discutiile este incorecta. S-a stabilit ca orice chestiune se va discuta si negocia institutional in comisie. Nu e corect sa aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret si dezavuez aceasta maniera care denota lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, “nu vom oferi PDL pe tava”, a mai spus Predoiu, in postarea de pe contul de Facebook.

Noul presedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat, sambata, ca este in masura sa confirme ca “PDL a acceptat” ca noua formatiune politica rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL.

“Vreau sa va spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL”, le-a spus Iohannis delegatilor la congresul PNL.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.