Conducerea PDL a votat in unanimitate pentru fuziunea cu PNL

Conducerea PDL a votat in unanimitate pentru fuziunea cu PNL

Conducerea PDL a votat in unanimitate pentru fuziunea cu PNL

by June 2, 2014 0 comments

Democrat-liberalii au votat luni, la Colegiul Director al partidului, in unanimitate, pentru fuziunea PDL cu PNL, au precizat pentru Medifax, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, “nu a fost niciun vot impotriva acestei fuziuni”.

Sedinta Colegiului Director continua, democrat-liberalii vorbind despre pasii care ar trebui facuti pentru realizarea fuziuni dintre cele doua partide.

PNL si PDL doresc ca fuziunea sa se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Presedintie sa se faca pana cel tarziu la 1 august, au anuntat, luni, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, dupa intalnirea reprezentantilor celor doua partide.

“A fost o discutie scurta si foarte buna, am reconfirmat impreuna ca dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune intre PNL si PDL, cat de repede va fi posibil acest lucru”, a declarat Iohannis.

El a precizat ca au fost convenite “comisii mixte de lucru” ale celor doua partide, care sa lucreze pe anumite domenii in perspectiva fuziunii.

“Cred ca acest inceput in forta arata determinarea noastra de a merge inainte pe aceasta cale. Doar ca sa nu uitam, vreau sa reiau ideea cu candidat comun. A durat cateva secunde discutia si toata lumea a reconfirmat ca noi si credem si partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidentiale. Asta in cazul putin probabil ca nu reusim fuziunea mai repede decat se pune discutia cu candidatul la prezidentiale”, a afirmat Iohannis.

De asemenea, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca, incepand de luni, grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor lucra impreuna.

“Vom lucra in comisii paritare, cea mai importanta de departe sarcina revine comisiei care sa lucreze la Proiectul pentru Romania. Pana la urma, aici ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, este adevarat, vom avea un singur candidat. Dar ne intereseaza un proiect pentru Romania cu care sa-i convingem pe romani, nu numai la alegerile prezidentiale, dar si in viitoarele alegeri locale si generale si mai ales sa construim o dreapta unita”, a declarat Blaga.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.