Culmea turismului! Hotelurile din stațiunea Rânca au transformat pădurea într-o hazna

Culmea turismului! Hotelurile din stațiunea Rânca au transformat pădurea într-o hazna

Culmea turismului! Hotelurile din stațiunea Rânca au transformat pădurea într-o hazna

by June 30, 2014 0 comments

Dorim să vă împărtășim experiența neplăcuta pe care a avut-o un cititor ancheteonline.ro, care în timpul vacanței sale, traversând Transpalpina, a descoperit o mizerie umană fără margini, la care contribuie atât prestatorii de servicii turistice, cât și turiștii de altfel.

 

O mica incursiune despre « Stațiunea Rânca »

Dupa cum bine stiți, Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, una din frumuseţile naturale ale ţării, aflată pe raza orașului Novaci și a comunei Baia de Fier, județul Gorj, România, situată la 1.600 m altitudine, la poalele vârfului Păpușa în Munții Novaciului din Masivul Parâng, la 18 km de orașul Novaci pe șoseaua Transalpina (DN67C).

ranca2

Rânca este atractivă pentru practicarea sporturilor de iarna, cum ar fi: schi (sunt patru pârtii de schi  dotate cu teleschi), snowboard, schi de tură, snowmobil, dar și vara pentru peisajele montane minunate și pentru sporturile cu motor, bicicletă, parapantă, etc.

ranca5

Ofertele de cazare sunt numeroase la pensiuni, vile, cabane și hoteluri din staţiune, dar și din localitățile învecinate, fiecare cu oferte cât mai diversificate, iar « distracţia este garantată » ne asigură administratorii structurilor de primire turistică.

 

La aproximativ 20 de km de orașul Novaci, la intrare în stațiunea Rânca, pe partea stângă, cititorul nostru a descoperit groapa de gunoi a stațiunii, localizată direct în padure. Acesta a surprins în imagini situația dezvăluită. Astfel, turistul ne mărturisește revoltat: “făcând o plimbare prin pădure, am descoperit haznaua stațiunii, groapa de gunoi și dejecțiile care se realizează la stațiunea Rânca. Am făcut poze și o înregistrare video, unde se pot vedea țevile de plastic care urca prin pădure direct în stațiune. Hotelurile și pensiunile care s-au construit își aruncă toate resturile menajere și cele de bucătărie, amestecate cu dejecții umane. De asemenea, se poate vedea și un pâlc de copaci, pe o rază de cățiva metri, care s-a uscat din rădăcini din cauza acestor reziduri. Dacă doriți să vă convingeți, intrați în stațiunea Rânca, dinspre orașul Novaci, iar pe partea stângă dacă coborâți puteți vedea țevile de plastic care duc direct în padure. »

ranca7

În acest context, cititorul a spus că nu va ma reveni în stațiune, deoarece nu vrea să fie părtaș la situația deplorabilă descrisă, situație care din păcate este de prea puțin interes și despre care nu se știe nimic : «cred că niciunul dintre turiștii care vin să se încânte cu peisajele minunate nu știe că și el la rândul lui contribuie la această groaă de gunoi ».

ranca9

Un reprezentant al Asociației Naționale pentru Calitatea Serviciilor din Turism, contactat de noi, ne comunică ca nu a auzit despre această situație:

« Acest caz este foarte grav și sperăm că se vor lua masuri în acest sens. Este inadmisibil ca într-o țară europeană, care depune atât de multe eforturi în vederea promovării turismului și creșterii calității serviciilor turistice în contextul dezvoltării durabile, să admită astfel de lucruri, cu atât mai mult că stațiunea Rânca se află în proces de dezvoltare și autorizare ».

ranca10

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.