Dan Sova demisioneaza din Guvern pentru a se ocupa de campania prezidentiala a PSD

Dan Sova demisioneaza din Guvern pentru a se ocupa de campania prezidentiala a PSD

Dan Sova demisioneaza din Guvern pentru a se ocupa de campania prezidentiala a PSD

by June 24, 2014 0 comments

Dan Sova a anuntat, marti, ca va demisiona din functia de ministru al Transporturilor, motivand cu necesitatea de a se afla “in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei”, conform Hotnews.

Vreau sa va anunt in mod oficial (…) astazi, cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale, intentia de a demisiona, de a ma retrage din fruntea Ministerului Transporturilor si din guvern“, a spus Sova, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ministerului.

El a sustinut ca singurul motiv pentru care demisioneaza este acela de a se afla “in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei

Cred ca aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arata Romania in urmatorii zece ani. Voi face tot ce imi sta in putinta ca in urmatoarele 4 luni sa putem sa aducem la Cotroceni un om tanar, un camarad, un om care are un proiect pentru Romania“, a declarat Dan Sova aratand ca “pana pe 16 noiembrie din acest moment cel mai important obiectiv este castigarea presedintiei Romaniei pentru candidatul PSD, celelalte trecand in plan secund“, arata sursa citata.

Sova a precizat ca l-a informat pe Victor Ponta de decizia luata, explicandu-i ca “nu pot sa ma aflu in acelasi timp in fruntea unui minister dificil si in avangarda unei lupte“.

Am decis ca in urmatoarele 4 luni sa ma dedic integral acestui obiectiv fundamental, acela de a castiga alegerile prezidentiale“, a reiterat Sova.
Sova – un ministru fara autoritate

Dan Şova a fost numit ministru al Transporturilor după ce anterior a fost ministru delegat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Colegii de partid i-au reproşat lui Şova gafele făcute în fruntea acestui minister, spunând că “s-a văzut că aceste este jurist şi nu un om din domeniu, cum a fost spre exemplu Miron Mitrea“.

Mai mulţi vicepreşedinţi PSD au declarat că ministrul Şova nu avea autoritatea necesară atunci când discuta cu constructorii şi nu era perceput ca un specialist atunci când mergea pe diferite şantiere. Mai mult, Şova a intrat în conflict direct şi cu câţiva lideri PSD din teritoriu, el fiind perceput ca un om impus de Victor Ponta în fruntea acestui minister şi nu un reprezentant al teritoriului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<