Irak: Sute de persoane ucise după ce islamiștii au preluat controlul în Mosul

Irak: Sute de persoane ucise după ce islamiștii au preluat controlul în Mosul

Irak: Sute de persoane ucise după ce islamiștii au preluat controlul în Mosul

by June 13, 2014 0 comments

Sute de persoane au fost ucise după ce militanți islamiști suniți au preluat controlul asupra orașului irakian Mosul, la începutul săptămânii. Anunțul a fost facut de purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville, relatează agentia Reuters, citata de Agerpres.

Rupert Colville a afirmat că biroul său are informații că în centrul orașului Mosul au fost uciși 17 civili care lucrau pentru poliție și un angajat al tribunalului.

Patru femei s-au sinucis după ce au fost violate, 16 georgieni au fost răpiți, iar prizonieri eliberați de militanți caută să se răzbune pe cei răspunzători de încarcerarea lor, a declarat el.

‘Am avut informații ce sugerează că și forțele guvernamentale au comis excese, în special bombardarea unor zone civile, pe 6 și 8 iunie’, a afirmat el. ‘Sunt declarații că până la 30 de civili ar fi fost uciși’, a precizat sursa citată.

Irakul se confruntă cu o ofensivă a insurgenților din gruparea Statul Islamic din Irak și Levant (EIIL), care continuă să câștige teren. Aceștia au cucerit marți provincia Ninive (nord) și capitala acesteia Mosul, orașul Tikrit și alte regiuni ale provinciei Salah ad Din (nord), precum și sectoare ale provinciilor Diyala (est) și Kirkuk (nord). Ei controlează din ianuarie Fallujah, oraș situat la 60 kilometri vest de Bagdad.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<