Laura Codruta Kovesi: Dosarul lui Voiculescu se va prescrie in decembrie

Laura Codruta Kovesi: Dosarul lui Voiculescu se va prescrie in decembrie

Laura Codruta Kovesi: Dosarul lui Voiculescu se va prescrie in decembrie

by June 3, 2014 0 comments

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat luni ca, pe baza calculelor facute de institutia pe care o conduce, dosarul ICA, in care este judecat Dan Voiculescu, si in care acesta a fost chiar condamnat in prima instanta, se va prescrie in luna decembrie, conform paginadepolitica.ro.

Kovesi a avertizat că în ciuda condamnărilor pronunțate în  primă instanță, dosarul va fi socotit prescris. „După calculele noastre, dosarul lui Dan Voiculescu se va prescrie în decembrie anul acesta. Sper să se dea o soluţie definitivă până la împlinirea termenului de prescripţie.

Dosarul se poate prescrie chiar dacă în dosar a fost dată o primă decizie. Putem spune că o persoană este vinovată doar după ce avem o hotărâre definitivă. În acest caz avem doar o soluţie nedefinitivă”, a comentat Kovesi la Adevărul Live.

Șefa DNA a fost întrebată și despre dosarul judecătorului Stan Mustață, cel care ar fi trebuit să judece dosarul lui Dan Voiculescu.

 

Mustaţă mai avea şi alte dosare celebre pe rol, fără vreo legătură cu Dan Voiculescu (…) Noi în general investigăm fapte de corupţie, modul în care un judecător îşi exercită atribuţiile de serviciu, dacă cere sau nu bunuri ori bani. Nu pot să vă spun decât că în dosar nu există legături cu cazul Voiculescu”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.