Liviu Dragnea: Facem impreuna cu PPDD o coalitie nationala anti-Basescu

Liviu Dragnea: Facem impreuna cu PPDD o coalitie nationala anti-Basescu

Liviu Dragnea: Facem impreuna cu PPDD o coalitie nationala anti-Basescu

by June 5, 2014 0 comments

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a declarat, miercuri seară, la Putna, că este posibil ca PPDD să primească ministere dacă va intra la guvernare. El a mai afirmat că o decizie în acest sens va fi luată după discuţiile cu PPDD şi după o decizie în Biroul Permanent Naţional al PSD, relateaza Romania Libera.

Liviu Dragnea a declarat că zilele următoare va purta discuţii cu reprezentanţi ai PPDD şi că există posibilitatea ca acest partid să intre la guvernare. “Dacă din discuţiile pe care le voi purta cu PPDD zilele următoare va reieşi ca şi lucru bun să intre la guvernare, vom discuta în Biroul Permanent Naţional al PSD şi vom lua o decizie. Cert este că în teritoriu am început deja să încercăm să realizăm majorităţi cu cei de la PPDD pentru că, din păcate, neţinând cont de voinţa cetăţenilor din 2012, exprimată în alegerile locale, când s-a votat cu listă USL, cei de la PNL, pe posturile obţinute pe baza acelei alianţe, vor să schimbe majorităţile politice în condiţiile în care atunci cetăţenii nu au votat PDL”, a spus Liviu Dragnea.

El a arătat că va fi analizată, joi sau vineri, situaţia majorităţilor politice locale şi a subliniat că nu este o situaţie care să sperie PSD, dar că este o situaţie care dezamăgeşte foarte mult. Liviu Dragnea a explicat că Guvernul are o susţinere solidă şi stabilă în Parlament. “Majoritatea parlamentară este solidă, este stabilă, dar încercăm, în plan local să păstrăm nişte majorităţi pentru a nu tulbura dezvoltarea comunităţilor respective, iar în plan naţional să se constituie o alianţă asumată anti-Băsescu”, a mai declarat liderul PSD.

El a mai spus că dacă se va ajunge ca PPDD să intre la guvernare, atunci este posibil să aibă şi portofolii. Dragnea a mai arătat că dacă se va schimba componenţa guvernului şi structura politică atunci va fi nevoie de un vot în Parlament pentru noul guvern. “Dacă se schimbă compoziţia guvernului sau structura, Constituţia ne trimite la Parlament”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă va fi complicat să treacă prin Parlament o nouă formulă guvernamentală el a arătat că alianţa de guvernare are majoritatea în Parlament pentru un nou vot de învestitură al guvernului. “Nu este complicat pentru că avem majoritatea. Nu este foarte simplu, dar nu este foarte complicat”, a mai spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire între liderii PSD şi PPDD, întrebat dacă această formaţiune ar putea avea un portofoliu ministerial, că nu exclude această variantă, deşi nu s-a luat o decizie, el neexcluzând nici posibilitatea ca PPDD să primească funcţii de secretar de stat.

Ponta a făcut aceste declaraţii după o întâlnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat şi preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, preşedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu.

Declaratiile lui Dragnea raspund afirmatiilor lui Dan Diaconescu care a subliniat necesitatea formarii unei aliante anti-Basescu. Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a cerut acum cateva zile o alianţă anti-Băsescu, declarand ca aşteaptă ca restul partidelor să i se alăture. Liderul PPDD nu a exclus, atunci, o alianţă cu PSD. El a chemat partidele să formeze „o nouă alianţă, atipică, împotriva lui Traian Băsescu“ : „Îi invit pe toţi oamenii alături de mine să facem alianţa anti-Băsescu. Acest protocol trebuie făcut de urgenţă. Nu aş putera tolera numirea lui Băsescu ca premier după alegeri. Îi invit pe cei de la PNL să ni se alăture“, a spus Diaconescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<