Monica Macovei: Fratia PSD-PNL impotriva inca functioneaza

Monica Macovei: Fratia PSD-PNL impotriva inca functioneaza

Monica Macovei: Fratia PSD-PNL impotriva inca functioneaza

by June 4, 2014 0 comments

Europarlamentarul PDL Monica Macovei scrie pe blogul personal, cu privire la votul din Senat impotriva cererii DNA de arestare preventiva a senatorului PSD Ovidiu Isaila, ca matematic “cel putin 20 de senatori liberali din cei 30 prezenti la vot, au votat impotriva ridicarii imunitatii” senatorului social-democrat.

In spatele votului secret, fratia PSD-PNL impotriva justitiei functioneaza inca”, afirma Monica Macovei, continuand sa arate ca “votul din Senat in cazul Isaila este un motiv de ingrijorare in privinta seriozitatii si onestitatii angajamentelor publice recente ale PNL ca isi va corecta comportamentul fata de justitie”.

Eurodeputatul face un apel catre liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru clarificari in acest caz: “îi solicit domnului Klaus Johannis, președinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz și să-i sancționeze pe cei care au votat împotriva justiției”.

Macovei subliniaza, in continuare: “Amintesc că într-un interviu publicat pe 3 iunie, domnul Johannis a declarat că <<e inadmisibil ca un om care a încălcat clar legea sau există indicii puternice că a făcut asta să nu poată fi anchetat>>, fără însă a se referi la acest vot”.

Europarlamentarul sustine ca PDL a avut “in ultimii ani” o pozitie de respectare a justitiei, prin care “nu blocheaza anchetele”: “PDL nu trebuie să accepte ca o alianță cu PNL să se întoarcă împotriva funcționării eficiente a statului de drept și a mersului firesc al justiției”.

Senatul a votat pe 2 iunie 2014 împotriva cererii DNA privind încuviințarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată, și a unei infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.