O noua intalnire PNL-PDL. Johannis: Vrem o fuziune cat mai repede / Blaga: Un singur candidat la prezidentiale

O noua intalnire PNL-PDL. Johannis: Vrem o fuziune cat mai repede / Blaga: Un singur candidat la prezidentiale

O noua intalnire PNL-PDL. Johannis: Vrem o fuziune cat mai repede / Blaga: Un singur candidat la prezidentiale

by June 2, 2014 0 comments

Liderii PNL si PDL s-au reunit, in jurul orei 12:00, la sediul PNL din Kiseleff, fiind a doua intalnire intre reprezentantii celor doua partide, la precedenta anuntandu-se intentia de colaborare pentru prezidentiale si de realizare a unei fuziuni, transmite Mediafax.

La sfarsitul discutiilor, liberalul Klaus Iohannis a reiterat ca cei prezenti la intalnire sustin ideea unui candidat comun la prezidentiale, urmand ca acesta sa fie stabilit in urma sondajelor. Presedintele PDL Vasile Blaga a precizat ca incepand de luni grupurile parlamentare ale celor doua partide din Camera Deputatilor si din Senat vor lucra impreuna si ca “lucram ca intr-o alianta practic”. Democrat-liberalul a dat jumatatea lunii iulie – 1 august ca termen pentru anuntarea candidatului comun, precizand ca trebuie ca partenerii din PNL sa anunte oficial pe cine nominalizeaza in aceasta competitie.

“Dorim o fuziune a partidelor noastre, o fuziune cat mai repede. Am convenit cateva lucruri concrete, ce comisii mixte vor fi formate”, a declarat Iohannis, precizand ca “acest lucru arata determinarea noastra de a merge pe aceasta cale”.

Liberalul a mai precizat ca “a durat cateva secunde discutia si toata lumea a reconfirmat ca noi si credem si partide noastre doresc un candidat comun pentru prezidentiale, asta in cazul putin probabil ca nu reusim fuziunea mai repede decat se pune discutia cu candidatul de prezidentiale”.

Presedintele PDL Vasile Blaga a precizat ca incepand de luni liberalii si democrat-liberalii vor lucra impreuna “in comisii paritale, ce a mai importanta sarcina revenind comisie care lucreaza la proiectul pentru Romania. Pana la urma, aici ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, este adevarat, vom avea un singur candidat”.

Blaga a mai precizat ca in urma discutiilor de luni s-a mai stabilit “o comisie importanta” si anume cea care va lucra la statut, “tinand cont de armonizarile care trebuie facute”, precum si o alta comisie, pentru justitie si statul de drept.

La discutii au luat parte Klaus Iohannis, Romeo Stavarache, Marian Petrache, Mircea Rosca din partea PNL, iar din partea PDL presedintele PDL Vasile Blaga, Catalin Predoiu, Gheorghe Falca, Mircea Sava, George Scripcaru si Gheorghe Flutur.

Dupa discutiile dintre cele doua delegatii urmeaza sa aiba loc sedinte separate ale conducerilor PDL si PNL in care sa se analizeze stadiul negocierilor asupra proiectului de unificare a dreptei si a desemnarii unui candidat comun pentru alegerile prezidentiale.

Tot la sediul PNL din Kiseleff aveau loc discutiile liderilor USL, in perioada in care liberalii faceau parte din Uniune.

Liderul democrat liberal a mai aratat ca in aceste comisii se va lucra “ca si cum ar fi parte a aceluiasi partid”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.