PNL şi PDL vor fuziune inainte de alegerile prezidenţiale

PNL şi PDL vor fuziune inainte de alegerile prezidenţiale

PNL şi PDL vor fuziune inainte de alegerile prezidenţiale

by June 10, 2014 0 comments

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, si vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, au declarat, marti, ca cele doua partide intentioneaza sa realizeze fuziunea inainte de alegerile prezidentiale si sa depuna actele la Tribunal cat mai repede posibil. Afirmatia vine la finalul discutiei delegatiilor celor doua partide, informeaza mediafax.

”Cât de repede posibil (să aibă loc fuziunea – n.r.). Suntem în acest sens condiţionaţi şi de modul în care specialiştii, comisia de statut, va lucra în această perioadă. Însă există o determinare foarte clară să avem pregătită această fuziune, să o realizăm de fapt până la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Frunzăverde.

El a susţinut că până în acest moment nu au avut loc discuţii despre denumirea noului partid rezultat în urma fuziunii.

Vicepreşedintele PNL a precizat că din partea liberalilor senatorul Catalin Boboc va coordona activitatea comisiei de statut al noului partid, iar din partea PDL europarlamentarul Daniel Buda.

Catalin Predoiu a fost întrebat dacă liderii celor două partide şi-au propus un calendar pentru depunerea actelor la Tribunal în sensul înregistrării fuziunii.

”Cât mai repede posibil, cu atât mai bine, juriştii lucrează la aceste scenarii. Trebuie să ţinem cont că e şi vacanţă judecătorească, dar noi lucrăm şi pregătim documentele”, a afirmat Predoiu.

Cătălin Predoiu a anunţat că miercuri la ora 17.00 vor începe discuţiile în comisiile comune de specialitate pentru pregătirea fuziunii.

Pe de altă parte, Frunzăverde a menţionat că în acest final de săptămână conducerea filialelor PNL şi PDL se vor întâlni pentru a-şi ”armoniza punctele de vedere şi pentru a stabili majorităţile în consiliile judeţene şi locale, acolo unde este cazul”.

El a menţionat că secretarii generali ai PNL şi PDL, Rares Manescu şi, respectiv, Gheorghe Flutur, vor coordona discuţiile dintre filiale, urmând ca cei doi să aibă miercuri seară o primă întâlnire, mai arata sursa citata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.