Presedintele CJ Constanta, dat disparut. Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva

Presedintele CJ Constanta, dat disparut. Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva

Presedintele CJ Constanta, dat disparut. Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva

by June 24, 2014 0 comments

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pe numele caruia Tribunalul Bucuresti a emis, luni, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, este de negasit. Nicusor Constantinescu a obtinut permisiunea procurorilor de a parasi tara pentru a se trata in Statele Unite, insa promisese ca va reveni in Romania pe 11 iunie. Acest lucru nu s-a intamplat, iar procurorii au cerut mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele sau. Avocatii politicianului sustin ca acesta este internat in spitalul Johns Hopkins din Chicago. Reporterii TVR au stat insa de vorba cu reprezentantii unitatii medicale, care spun ca Nicusor Constantinescu a parasit spitalul inca din luna mai, iar acum nimeni nu stie unde se afla.

“Nu este aici. Nu stiu unde poate fi, dar nu este in spital, fizic. Poate a mai venit pentru o procedura, dar nu mai este aici. Domnul acesta nu mai este in spital de luna trecuta”, a declarat reprezentantul Spitalului John Hopkins pentru TVR.

Tribunalul Bucuresti a admis, luni, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Decizia nu este definitiva si a fost deja contestata de avocatii lui Nicusor Constantinescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu a sustinut, luni, la Tribunalul Bucuresti, ca o eventuala intrerupere a tratamentului pe care il urmeaza Nicusor Constantinescu in SUA, unde a fost operat, i-ar pune viata in pericol, potrivit agentiei Mediafax: “Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat in presa, inclusiv saptamana trecuta, care arata starea medicala grava, obiectiv vorbind, in ceea ce il priveste pe domnul Nicusor Daniel Constantinescu, faptul ca acesta nu si-a incalcat cu rea-credinta obligatiile pe care le avea, in sensul ca acesta nu se poate deplasa in momentul acesta, cu drena pe care o are montata, pe o distanta asa de mare, dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul ca procurorul care a incuviintat parasirea tarii, incepand cu data de 3 aprilie 2014, cunostea faptul ca domnul Constantinescu urmeaza sa suporte un tratament complex, care includea nu doar operatia care a fost deja realizata, ci si tratamentul cu radioterapie, care urmeaza sa fie realizat tot acolo, faza in care domnul Constantinescu se afla in momentul de fata”, a declarat avocatul Marius Mocanu, dupa terminarea procesului de la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a trimis, saptamana trecuta, in tara, cateva poze care, sustinea el, il surprindeau pe un pat de spital. Intr-una dintre el, Constantinescu tinea in mana un ziar din data de 17 iunie, pentru a arăta că pozele sunt recente.

Alarturi de poze, Nicusor Constantinescu a trimis si o presupusa scrisoare semnata de un medic de la spitalul Johns Hopkins din Chicago, in care acesta sustinea ca pacientul roman trebuie sa isi continue tratamentul: “O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa şi a stadiului oncologic”, se arată în scrisoarea semnata de medicul Mohamad E. Allaf.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.