Stenograme DNA Cluj: Director arestat pentru coruptie, despre doi inspectori cinstiti

Stenograme DNA Cluj: Director arestat pentru coruptie, despre doi inspectori cinstiti

Stenograme DNA Cluj: Director arestat pentru coruptie, despre doi inspectori cinstiti

by June 16, 2014 0 comments

Dosarul in care a fost arestat directorul regional al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Traficul Rutier (ISCTR) Cluj, Rares Pop (PNL), arata modul cum gandea si actiona cel care e poreclit “Lordul”. Stenogramele publicate de Evenimentul Zilei arata felul in care Pop isi trata subalternii, stenograme in care apare si numele prefectului de Alba, Gheorghe Feneser.

Directorul regional al ISCTR este acuzat de procurorii DNA ca a dispus revocarea din functie a inspectorului coordinator al ISCTR Alba, Calin Corodea, din cauza unei amenzi de 9.000 de lei aplicate de doi inspectori de la aceasta institutie, scolii generale din Bistra, judetul Alba. Inspectorii in cauza au aplicat sanctiunea pentru ca microbuzul scolar cu care erau transportati elevii nu avea tahograf.

Discutiile purtate de Rares Pop arata ca scandalul a ajuns la ministrul Educatiei si la prefectul de Alba, Gheorghe Feneser. Acesta ar fi cerut ca toti inspectorii de la ISCTR Alba sa fie dati afara, arata sursa citata.

Stenograme DNA (preluare evz.ro):

Pop: “Am niste retardati pe care nu-i pot tine in frau”

Într-o discuţie telefonică purtată de directorul regional al ISCTR Rareş Pop şi inspectorul coordonator al ISCTR Cluj, Claudiu Crişan, rezultă că prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer i-a solicitat, şefului de la Alba, un raport scris “cu situaţia penibilă” în care a fost pusă şcoala din Bistra. În această discuţie, Pop îi descrie lui Crişan o discuţie avută cu şeful ISCTR Alba, Călin Corodea, despre situaţia creată dar şi despre o alta, din trecut, când aceiaşi doi inspectori au aplicat legea de data asta cu maşinile Teatrului Român de Comedie.

Discuţie înregistrată în data de 27 martie 2014.

Pop: S-o dus băieţii, i-o … o amendă. L-o sunat prefectul acuma seara şi o zis: “până mâine vreau un raport scris, şi vreau să vă daţi toţi demisia şi vă dau afară…”
Crişan: Prefectu?
Pop: Prefectu de Alba.
Crişan: Ce proşti îs, mă!
Pop: Şi prefectu, Clau, îi de la PC.
Crişan: Ce tâmpit îi, mă!
Pop: Şi că: “io îmi bag … că băieţii o aplicat legea, că io fac raport acuma, un raport şi să ţi-l trimit ţie spre aprobat”. “Bă mie nu îmi faci niciun raport. Te duci mâine dimineaţă la prefect şi-i spui: domnu prefect îmi cer scuze că am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu…”.
Crişan: Ce prost îi, mă!
Pop: … şi nişte tâmpiţi. “Da ce să îi spun? Că am vorbit cu inspectoru şef teritorial şi o zis să nu fac raport?” Zic, “mă … pe mine nu mă băga”.
Crişan: Extraordinar ce tâmpit îi!
Pop: Deci io, mâine, o să aflu numărul prefectului de la Alba şi o să-l sun …
Crişan: Chiar te rog. Chiar te rog frumos.
Pop: Şi-o să-i spun “domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini, şi io le-am spus să-şi vadă de … lor, da ei îs profesionişti”. Zic: “nu-i prima dată când boul ăla de Rusu şi de cretinu ălalalt s-o dus, o lăsat Teatru Român de Comedie care a venit la un spectacol caritabil …”
Crişan: Da.
Pop: … i-o lăsat în drum şi le-o suspendat dreptu de utilizare pentru şase luni.

“Nemernicii o sa faca trafic profesionist la Salaj”

În altă discuţie înregistrată în data de 28 martie 2014, între Rareş Pop şi inspectorul coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, îi spune că îi va muta pe cei doi inspectori care i-au făcut necazuri la Bistra, la Sălaj.

Pop: Ei ce atitudine au.
Corodea: Cine?
Pop: Inspectorii ăştia fantomă.
Corodea: No, păi ştii bine că şi-au făcut datoria.
Pop: Aşa au zis că şi-au făcut datoria?
Corodea: Da.
Pop: Îs la serviciu?
Corodea: Unu.
Pop: Cine? Rusu?
Corodea: Aha.
Pop: Spune-i că de luna viitoare ă să facă trafic profesionist la Sălaj, exact aşa să-i transmiţi din partea mea.
Corodea: Am înţeles.
Pop: Şi săptămâna viitoare când vii cu maşina, vreau să vină şi ei doi la Cluj, deci chiar vreau să avem o discuţie cu ei pentru că-s nişte nermernici.

Seful ISCTR Alba, lasat fara functie si masina

După câteva zile, ca să se răzbune şi mai tare pe şeful de la Alba care nu îl asculta, pe lângă faptul că l-a demis din funcţie, Rareş Pop i-a retras şi maşina. Într-o discuţie telefonică purtată de Pop cu inspectorul coordonator de la Cluj, Claudiu Crişan, directorul regional îi povesteşte cum l-a lăsat şi fără maşină pe Călin Corodea, în semn de “umilinţă maximă”.

Pop: Şi la Zehan să preia Opel-ul nou de la Corodea să fie umilinţă maximă.
Crişan: Corect.
Pop: Super, super, super.
Crişan: Asta e cea mai bună variantă şi zic dacă i-o propui lui Ştefan … şi numai bine ai o discuţie cu prefectul uite, domnule, că situaţia lui …
Pop: Am rezolvat problema, da.
Crişan: Vine domnul Zehan acolo.
Pop: Corect
.

Poreclit “Lordul” in PNL Cluj, Rares Pop este director ISCTR din regiunea Nord-Vest de doi ani, timp in care a fost responsabil de transportul rutier din sapte judete.

Rareş Pop a fost arestat preventiv în seara de 5 iunie. El este acuzat de procurorii DNA Cluj de abuz în serviciu, desfăşurarea de activităţi incompatibile cu funcţia deţinută, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj și luare de mită.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<