Timisoara: Sedinta a Consiliului Local cu texte de propaganda prorusa

Timisoara: Sedinta a Consiliului Local cu texte de propaganda prorusa

Timisoara: Sedinta a Consiliului Local cu texte de propaganda prorusa

by June 6, 2014 0 comments

Consiliul Local Timisoara a fost, vineri, locul unor dispute intense, informeaza stiripesurse.ro. Noua majoritate, formata din PSD, PC, PPDD si o parte din PNTCD, incearca schimbarea din functie a viceprimarului liberal Dan Diaconu cu taranistul Bogdan Herzog. Herzog a fost acuzat ca este “agent de influenta al lui Putin”, el semnand texte pentru radioul de stat “Vocea Rusiei”, controlat de Kremlin.

Primarul Nicolae Robu a avut o intervenţia cu privire la ţărănistul Bogdan Herzog, pe care l-a acuzat că este antioccidental şi filorus. Ca argument, edilul a citit un editorial semnat de Herzog în publicaţia „Vocea Rusiei”. „Timisoara nu are nevoie de un viceprimar, un om cu o asemenea mentalitate in anul 2015, sa fie foarte limpede”, a declarat Robu.

În replică, ţărănistul acuzat de poziţii filoruse şi-a asumat opiniile exprimate, însă a declarat că este mai degrabă filogerman şi că militează pentru relaţii bune cu Federaţia Rusă. Singura consecinţă concretă a discuţiei cu citate din „Vocea Rusiei” a fost retragerea din şedinţă a unui consilier PP-DD, care a declarat că nu mai poate susţine o persoană cu opinii filoruse.

Fragmente din materialele semnate de Herzog:

“Dezlănțuirea crizei ucrainiene cu larga insistență a birocraților europeni și a țuțărilor acestora – vezi declarațiile insipidului Van Rompuy și prezența lituaniană și poloneză în mijlocul demonstranților de la Kiev – nu vine întâmplător la scurt timp după marile succese diplomatice rusești în problemele Siria și Iran. Faptul că medierea rusă a condus la evitarea pe moment a unui război de anvergură, poate mondial, pare să nu fi satisfăcut toate părțile implicate. Reacția a fost mutarea teatrului de acțiune mai aproape de Rusia, pecepută ca principalul opozant al sistemului hegemonic actual” (Vocea Rusiei – 7 decembrie 2013).

“Prin organizarea Olimpiadei de la Soci, președintele Putin a intenționat să arate lumii o Rusie renăscută din propria-i cenușă, eliberată de comunism și revitalizată după un deceniu de jaf din partea oligarhilor. Rusia pe care o reprezintă Putin se dorește o țară echilibrată, stăpănă pe destinul ei, o țară care nu acceptă amestecul altora în propriile decizi, dar, în același timp, este capabilă să ofere prietenie și deschidere (…) O Rusie nouă, o Rusie puternică, o țară competitivă și deschisă cred că a fost o lecție pe care a dorit Putin să o ofere propriului popor și lumii întregi” (Vocea Rusiei, 10 februarie).

Putin nu are nicio vină pentru tot ce se întâmplă acolo. El este împăciuitorul, vrea ca lucrurile în zonă să evolueze pe cale pașnică” (deBanat, 4 martie 2014).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.