Traian Basescu: Guvernul Ponta incearca politizarea Politiei Romane

Traian Basescu: Guvernul Ponta incearca politizarea Politiei Romane

Traian Basescu: Guvernul Ponta incearca politizarea Politiei Romane

by June 23, 2014 0 comments

Presedintele Traian Basescu a transmis, luni, Parlamentului o cerere de reexaminare a actului normativ care modifica legea privind organizarea si functionarea Politiei Romane stabilind ca inspectorul general al Politiei Romane are calitatea de secretar de stat, seful statului apreciind, in motivarea cererii, ca “transformarea functiei de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane (I.G.P.R.) de la nivelul exclusiv profesional pe care-l stabileste legislatia in domeniu intr-o functie politica nu se justifica”.

In 27 mai, Camera Deputatilor, ca for decizional, a votat un proiect de lege initiat de Guvern, care prevede ca seful Politiei Romane devine secretar de stat si urmeaza sa fie numit direct de primul ministru. “Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general cu rang de secretar de stat, numit prin decizia primului-ministru, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor”, se arata in proiectul de lege al Guvernului.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 23 iunie a.c., cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea alin. (1) al Art. 8 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane”, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<