Victor Ponta sustine modificarea statutului incompatibilitatilor pentru senatori

Victor Ponta sustine modificarea statutului incompatibilitatilor pentru senatori

Victor Ponta sustine modificarea statutului incompatibilitatilor pentru senatori

by June 17, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la ceremonia de aniversare a Senatului, că situaţia actuală, în care li se cere personalităţilor publice să renunţe la tot ce au făcut pentru a avea calitatea de senator, este una aberantă, exagerată, el pledând pentru îndreptarea acesteia.

”Vreau să mă refer în mod special la un anumit aspect care a fost mult timp definitoriu pentru Senat: faptul că Senatul a fost pentru mult timp un loc al elitelor româneşti. M-am uitat peste istoria sa şi am constatat că mult timp preşedintele Academiei era senator de drept, că universităţile din Iaşi şi din Bucureşti desemnau senatori. Noi azi suntem într-o situaţie pe care o consider exagerată, dacă nu chiar aberantă: orice personalitate a vieţii publice care vrea să fie senator trebuie să renunţe la tot ceea ce a făcut până atunci”, a spus Ponta.

El a spus că, potrivit normelor actuale, nu mai ai voie să fii profesor universitar, membru al Academiei sau să ai o poziţie de elită concomitent cu deţinerea postului de senator, lucru care, în opinia sa, este în defavoarea calităţii actului de legislaţie şi a prestigiului pe care Senatul îl poate avea.

”Cred că împreună, după ce terminăm toate procesele electorale din acest an, trebuie să restabilim ceea ce a fost de la început, şi anume Senatul – un loc al elitelor, în care nu-i ceri unui academician să renunţe la mandat ca să poată rămâne în Academie, un loc în care nu plimbi toţi rectorii şi profesorii universitari pe la tribunale pentru că sunt senatori, un loc în care să convingem elitele acestei ţări să-şi dedice o parte din viaţa lor binelui public. Cred că obligaţia dumneavoastră -şi sprijinul Guvernului va fi total – e de a îndrepta această greşeală pe care am făcut-o împreună”, a spus Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.