Accident la metroul din Moscova: Bilanțul victimelor a ajuns la 12 morti și 150 de raniti, in urma deraierii unui tren

Accident la metroul din Moscova: Bilanțul victimelor a ajuns la 12 morti și 150 de raniti, in urma deraierii unui tren

Accident la metroul din Moscova: Bilanțul victimelor a ajuns la 12 morti și 150 de raniti, in urma deraierii unui tren

by July 15, 2014 0 comments

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața și alte 150 au fost rănite, dintre care 50 sunt în stare gravă, după ce trei vagoane ale unui tren au deraiat marți dimineață, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, potrivit celor mai recente informații ale municipalității moscovite, citate de Interfax, RIA Novosti și EFE, informeaza Agerpres.

Primarul-adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov, anunțase anterior un bilanț de zece morți.

Potrivit acestuia, 149 de persoane au solicitat asistență medicală, iar 109 dintre acestea au fost spitalizate.

O sursă din cadrul Ministerului pentru Situații de Urgență a declarat pentru RIA Novosti că aproximativ 50 de persoane au fost spitalizate în stare gravă. Ulterior, Ministerul pentru Situații de Urgență a confirmat cifra de 12 morți, dar bilanțul victimelor ar putea să crească, potrivit unor surse medicale.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 09:25 (ora Moscovei) între stațiile ‘Slavianski Bulivar’ și ‘Park Pobedî’, în partea de vest a orașului.

Într-o primă etapă, 28 de ambulanțe și elicoptere au fost mobilizate la locul accidentului, în apropiere de stația ‘Slavianski bulivar’, de unde au fost evacuate 350 de persoane. Ulterior, numărul acestora a crescut la peste 100.

Un unul din vagoanele deraiate au rămas blocate peste 20 de persoane, dintre care doar o parte au fost extrase de echipele de descarcerare.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului pentru situații de Urgență, scăderea presiunii în rețeaua care alimentează cu electricitate metroul din Moscova a provocat o eroare în sistemul de semnalizare, ceea ce a condus la frânarea bruscă a unui tren. Această ipoteză a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, Vladimir Markin.

Autoritățile municipale au suplimentat cu 60 numărul autobuzelor care să-i poată transporta pe călătorii din stațiile afectate ale metroului.

Acesta este cel mai grav accident din ultimii doi ani la metroul din Moscova. La 5 iunie 2012, un incendiu izbucnit între stațiile ‘Bibilioteka Lenina’ și ‘Ohotnâi riad’ a determinat evacuarea a circa 4.500 de călători, amintește Efe.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, care în prezent se află la summitul BRICS din Brazilia, a declarat că șeful statului rus a fost informat în legătură cu tragedia din metroul moscovit.

Conform autorităților municipale, nu ar fi cetățeni străini printre persoanele decedate în urma accidentului de la metrou.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.