Elena Udrea isi inaugureaza Baile Boghis din Salaj. Cum si-a construit blonda de la Cotroceni, prima afacere de succes

Elena Udrea isi inaugureaza Baile Boghis din Salaj. Cum si-a construit blonda de la Cotroceni, prima afacere de succes

Elena Udrea isi inaugureaza Baile Boghis din Salaj. Cum si-a construit blonda de la Cotroceni, prima afacere de succes

by July 23, 2014 4 comments

Elena Udrea va inaugura,  la sfarsitul acestei saptamani,  investitia facuta la Baile Boghis din judetul Salaj, potrivit unor surse locale. Nu ar fi exclus sa participe si Traian Basescu! Liderul PMP va deschide bazinele de apa termala, un restaurant si o terasa. Este vorba despre o investitie de peste 1 milion de euro. Constructia a fost realizata de SC Constructii Erbasu SA Bucuresti,iar lucrarea a fost supervizata de fratele Elenei Udrea ( care se afla la Zalau de 3 luni si este cazat la hotelul Severus) si de Radu Cristescu, presedintele PMP Salaj.

Elena Udrea s-a asociat anul trecut cu Lia Stanca, o femeie de afaceri din Salaj, care avea in proprietate activele din aceasta statiune, cele doua  infiintand SC Boghis SA. Blonda de la Cotroceni s-a angajat sa investeasca in aceasta zona, fiiind interesata de statiunile balneoclimaterice din perioada cand era ministru al Turismului. O afacere construita mai intai in jurul PDL apoi PMP. O metoda eficienta a Elenei Udrea a se folosi de influentele politice pentru a reusi in afaceri. Foarte probabil, o afacere de spalare de bani, deoarece nu se cunoaste provenienta acestor sume mari investite la Boghis.

Un ministru vizionar

Unele rapoarte intocmite de specialisti din perioada cand Udrea era ministru al Turismului au evidentiat un mare potential de dezvoltare pentru statiunile balneoclimaterice, un teren virgin in privinta investitiilor. Chiar din calitatea de ministru, Udrea a invitat oamenii de afaceri sa investeasca in aceasta zona de turism, unde exista foarte multe solicitari,  atat din tara, cat si din strainatate.

Cum a ajuns Elena Udrea  la Baile Boghis(Salaj)? Binenteles, pe filiera politica. Presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, un apropiat al acesteia,  a fost ministru al Economiei in guvernul Ungureanu (2012). Bode a sustinut-o neconditionat in actiunile sale politice din interiorul PDL( amintim doar sprijinul total acordat in razboiul dus de aceasta cu Vasile Blaga).

Rasplata pentru asociati

In acelasi timp, Lia Stanca, asociata Elenei Udrea la Baile Boghis,  a fost unul dintre cei mai importanti sponsori ai PDL la alegerile prezidentiale din 2009 si  cele parlamentare din 2012. Gratie apropierii sale de Udrea,  Stanca  a fost numita presedinte al Fundatiei Miscarea Populara iar amantul acesteia, Radu Cristescu, presedinte al Partidului Miscarea Populara.  O relatie politica solida care consolideaza o relatie de afacere durabila! O stare de interdependenta, unde interesele politice si de stat sunt subordonate intereselor personale.

Prietenul Alex Erbasu, la nevoie se cunoaste

Aceasta sistem politico financiar construit in jurul Elenei Udrea a mers mai departe. Lucrarile de la Boghis au fost executate de firma SC Constructii Erbasu SA, o societate clientelara PDL, abonata la contracte cu statul pe vremea guvernarilor Boc- Ungureanu( 2009-2012). Un cadou oferit de Udrea patronului Alex Erbasu, care, potrivit surselor noastre, ar fi unul dintre sponsorii PMP. Potrivit datelor financiare, firma lui Alex Erbasu a obtinut cele mai mari profituri in aceasta perioada: in 2009-2 milioane euro, in 2010-3,7 milioane de euro, in 2011-6,7 milioane euro iar in 2012-7 milioane de euro. Situatia este paradoxala tinand cont ca aceasta societate era in 2004 in faliment, anul in care tatal acestuia, Mihai Erbasu s-a sinucis tocmai din cauza datoriilor foarte mari.

Firma PDL-ului, acum a PMP-ului

Relatia speciala dintre patronul de la Erbasu SA si Elena Udrea s-a concretizat in numarul mare de contracte de asfaltare obtinute de SC Erbasu SA in sectoarele 6 si 3 din Bucuresti, in perioada 2009-2012, cand primari erau pedelistii Cristian Poteras si Liviu Negoita. Potrivit site-ului de licitatii publice,  4 firme au incasat cele mai mari sume de bani de la cele doua primarii  in aceasta perioada: SC Delta ACM, Sc Tehnologica Radion SA, SC Straco Group SA si SC Constructii Erbasu SA. Numai in 2012, cele 4 firme au incasat peste 30 de milioane de euro pentru asfaltari si plombari.

Mai mult, firma SC Erbasu SA a executat lucrari in judetul Salaj, fieful lui Udrea. Este vorba de renovarea si modernizarea Salii Sporturilor si a Cercului Militar din Zalau, lucrari contractate in 2011-2012 prin intermediul Ministerului Dezvoltarii, condus pe atunci de Elena Udrea.

La trecutu-ti mare…

Nu in ultimul rand trebuie precizat si faptul ca SC Erbasu SA i-a construit Elenei Udrea, tot in perioada lor de apogee,  un bloc pe un spatiu verde in cartierul Floreasca. Scandalul a fost cu atat mai mare cu cat locatarii au acuzat-o pe Udrea ca le-a furat un parculet, dar si lumina pentru ca imobilul era aproape lipit de apartamentele oamenilor.   Aparitia in presa l-a determinat pe primarul Neculai Ontanu sa-I amendeze pe cei doi pentru ca nu aveau toate autorizatiile necesare.

La un moment dat, presa mondena a vorbit despre o relatie mai mult decat una profesionala dintre cei doi, Elena Udrea fiind trecuta in registrul femeilor celebre din viata lui Alex Erbasu, cunoscut a fi un smecher de Dorobanti.

Facebook Comments

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Povesti, cancan
  #1 Povesti, cancan 23 July, 2014, 22:35

  Si noi trebuie sa si credem tot ce ati spus aici? Folclor in toata regula! Cate nu s-au spus despre Udrea si niciodata demonstrabil!!!

  Reply this comment
 2. Lucretiu Patrascanu
  #2 Lucretiu Patrascanu 23 July, 2014, 22:36

  Sa traiti, tov jurnalisti de la Anchete online ! Cum va mai merge ? Ceva faliment, ceva contracte cu Varanul, mm ? Observ ca va pasioneaza in cel mai inalt grad Elena Udrea si in ce doreste aceasta sa-si investeasca BANII PROPRII …foarte bine, baieti, continuati, dar mai spalati-va pe maini ca murdariti tastele, ce dracu’ ! Baile Boghis ? De ce nu v-ati straduit voi sau cel care va plateste ca pe niste slugi sa investiti in acele bai ? Atata timp cat TOTUL e curat, ce mai scormoniti pamantul deja sadit ? Cautati-va alta meserie, asta e pentru oameni care au creieri in troace, nu maron ca voi !

  Reply this comment
 3. De apreciat tot ce face Udrea
  #3 De apreciat tot ce face Udrea 23 July, 2014, 23:08

  Daca stam bine sa analizam nu prea gasim vreo firma de constructii care sa nu poata fi criticata ca a facut sau face afaceri cu statul. Cu cine sa construiesti in tara aceasta in acest caz? Cu chinezii lui Ponta? Daca afacerea este corecta si s-a dovedit a fi foarte corecta- 100% privata, fara implicarea unor facilitati de la stat, care-i treaba dvs sau a noastra?
  Trebuie sa ne bucuram ca se investeste in tara, ca Udrea dezvolta locuri de munca, deoarece asta inseamna pana la urma, dezvoltarea acelei zone, modernizarea si implicit vin si angajarile. Un astfel de proiect inseamna si locuri de munca, asa trebuie privite lucrurile. Sa-i uram succes in acest caz si la cat mai multe proiecte in turism, avem nevoie!

  Reply this comment
 4. un simplu cetatean
  #4 un simplu cetatean 24 July, 2014, 20:08

  Dl. Patrascanu dupa comentarii pari un pupincurist al D nei Elena Udrea (nu Elena din Troia)…..lasa ne cu “dna face si desface” ca noi simplii cetateni ai Romaniei avem ochi sa vedem, nu ne mai duceti voi cu zaharelul. Nu stiu cine sunt cei de la ancheteonline.ro dar BRAVO LOR CA DAU PE FATA ADEVARURI SI NU LE E TEAMA DE NIMENI

  Reply this comment

<