Fratele lui Traian Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

Fratele lui Traian Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

Fratele lui Traian Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

by July 14, 2014 0 comments

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Mircea Basescu, sub acuzatia de trafic de influenta. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Marian Capatana, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Procurorii anticoruptie sustin, in rechizitoriu, ca la inceputul anului 2011, dupa ce fata de tatal denuntatorului s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis lui Basescu Mircea suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Adrian Capatina, in schimbul promisiunii lui Mircea Basescu ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

Potrivit DNA, Mircea Basescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor si poate obtine o situatie favorabila pentru tatal denuntatorului: fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate, iar ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro lui Marian Capatina in acelasi scop.

In rechizitoriu se arata ca sumele de bani i-au fost date lui Marian Capatina intre datele de 20 februarie 2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22 februarie 2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).

Din totalul sumei de 600.000 de euro remisa de denuntator lui Marian Capatina, procurorii DNA arata ca Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro. Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, Marian Capatina si-ar fi insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la denuntator.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<