Israelul lanseaza o operaţiune terestra în Fâşia Gaza pentru a distruge infrastructurile gruparii Hamas

Israelul lanseaza o operaţiune terestra în Fâşia Gaza pentru a distruge infrastructurile gruparii Hamas

Israelul lanseaza o operaţiune terestra în Fâşia Gaza pentru a distruge infrastructurile gruparii Hamas

by July 18, 2014 0 comments

Guvernul israelian a ordonat joi seara armatei să lanseze o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu peste 240 de morţi, a anunţat Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu. Guvernul israelian a ordonat lansarea acestei operaţiuni terestre cu scopul de a “afecta semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas” şi de a garanta “securitatea cetăţenilor Israelieni”. Mişcarea islamistă Hamas, care controlează teritoriul palestinian, a afirmat că Israelul va “plăti un preţ greu”, relateaza Mediafax.

Premierul şi ministrul Apărării au ordonat joi seara armatei să înceapă o operaţiune terestră şi să intre în Fâşia Gaza pentru a distruge tunelurile utilizate pentru activităţi teroriste în Israel“, a anunţat Biroul premierului într-un comunicat.

Decizia a fost aprobată de către Cabinetul de Securitate, după refuzul Hamas de a accepta un armistiţiu de încetare a focului“, potrivit comunicatului.

După zece zile de atacuri pe cale aeriană, maritimă şi terestră ale Hamas, precum şi după refuzul acestei mişcări de a calma situaţia, armata a lansat o operaţiune terestră în Fâşia Gaza“, a anunţat anterior armata.

Această operaţiune va include manevre ale infanteriei, artileriei şi activităţi ale serviciilor de informaţii, susţinute de aviaţie şi de flotă, precizează armata israeliană.

Hamas avertizează Israelul că va “plăti un preţ greu” pentru operaţiunea terestră din Gaza

Începutul atacului israelian la sol împotriva Gaza este o etapă periculoasă, ale cărei consecinţe sunt incalculabile“, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas în Gaza, Fawzi Barhoum într-un comunicat. “Israelul va plăti un preţ ridicat (…). Hamas este pregătit pentru confruntare”, a adăugat el.

Ministrul egiptean de externe Sameh Shukri a criticat ferm joi Hamas, estimând că mișcarea islamistă palestiniană ar fi putut salva zeci de vieți dacă ar fi acceptat armistițiul propus în această săptămână de către Cairo și care a fost acceptat de Israel.

Israelul aprobă mobilizarea a 18.000 de rezervişti suplimentari

Guvernul israelian a aprobat cererea armatei de mobilizare a 18.000 de rezervişti suplimentari, la scurt timp după declanşarea, joi, a unei ofensive terestre în Fâşia Gaza, a anunţat armata în noaptea de joi spre vineri, relatează AFP.

Cu 18.000 de rezervişti mobilizabili, numărul rezerviştilor care pot fi chemaţi atinge 60.000“, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei pentru AFP.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.